Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
38
3
2
1
0
4
4
2
Union
35
3
0
3
0
3
6
3
Club Brugge
33
3
2
0
1
7
2
4
KRC Genk
31
3
2
0
1
3
1
5
Cercle Brugge
29
3
1
0
2
5
4
6
Antwerp
26
3
0
3
0
0
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
6
2
2
0
0
3
1
2
Union
0
1
0
1
0
2
3
3
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
4
KRC Genk
4
2
1
0
1
2
1
5
Cercle Brugge
1
1
0
0
1
1
1
6
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
1
0
1
0
1
3
2
Union
0
2
0
2
0
1
3
3
Club Brugge
1
1
0
0
1
1
1
4
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
5
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3
6
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4

Carl Hoefkens: "Of alleen een zege goed genoeg was? Dat is niet uitgesproken geweest"

 ma 26 december 2022 16:02
Moet Carl Hoefkens nog meer vrezen voor zijn positie?

Als Carl Hoefkens zijn vel moest redden tegen OH Leuven, dan is een 1-1-gelijkspel niet meteen geruststellend. Hoe reageerde de man die onder vuur ligt na de nieuwe ontgoocheling in Jan Breydel? "Je lot ligt in handen van anderen die boven je staan. Dat is niet meer dan normaal."

De druk op Carl Hoefkens lijkt na vanmiddag alleen maar groter geworden. De Brugse T1 stond al min of meer met de rug tegen de muur en dan helpt een 1-1-gelijkspel tegen OH Leuven natuurlijk niet.

 

"We verdienden absoluut de 3 punten", deelde Hoefkens bij Eleven Sports zijn analyse van de match. "Ik heb een positieve reactie gezien bij mijn spelers. Over de drive ben ik op bepaalde momenten tevreden."

 

"De gouden wet is dat je je kansen moet afmaken en zij krijgen dan altijd een kans. Ze scoren en dan lijkt het alsof alles slecht is."

 

"Over de prestatie ben ik niet ontevreden", herhaalde de coach. "Na de rust moesten zij iets proberen, maar daar slaagden ze niet in."

 

"Ze waren een paar keer gevaarlijk op stilstaande fase, maar Simon Mignolet moest voor de rest niets pakken. Dan is het extra jammer dat je het deksel op de neus krijgt."

"Je lot ligt in handen van zij die boven je staan: niet meer dan normaal"

Heeft Carl Hoefkens voldoende steun gevoeld? "Daar gaat het niet over", zei hij meteen.

 

"Zoals ik vooraf had aangegeven: 2 maanden geleden stonden we hier nog op de top van de wereld. De visie die we willen neerzetten, de manier van voetballen, dat is iets anders."

 

"Als het heel goed gaat, is dat het werk van iedereen. En als het minder gaat, dan ben ik heel blij om dat als coach op mij te pakken."

 

De druk is natuurlijk wel huizenhoog. "Dat is de harde wereld van een coach. Je lot ligt in handen van anderen die boven je staan. Dat is niet meer dan normaal. Zo is het voetbal geëvolueerd en daar moet ik in meegaan."

 

"Of vandaag alleen winnen goed genoeg was? Dat is niet uitgesproken geweest. Dat kwam zo naar boven in de media. De druk werd opgebouwd naar een spektakelstuk en dat is het op een bepaalde manier ook geworden."

Als het heel goed gaat, is dat het werk van iedereen. En als het minder gaat, dan ben ik heel blij om dat als coach op mij te pakken.

Carl Hoefkens

"Skov Olsen zal zeker nog bepalend zijn voor Club"

Op de persconferentie na de wedstrijd gaf Hoefkens tekst en uitleg bij de afwezigheid van Skov Olsen, niet opgenomen in de wedstrijdselectie. "Het is voor mij heel belangrijk om zeer duidelijke lijnen te trekken, dat heb ik gedaan met de niet-selectie van Andreas."

 

"Dat was op een bepaald moment ook het geval bij Noa Lang. De reactie die ik van hem gekregen heb, is ongelooflijk."

 

Er is dus geen probleem tussen de Club-coach en zijn Deense flankaanvaller? "Absoluut niet. Moet er iets aangepakt worden? Absoluut wel!", blijft Hoefkens toch wat op de vlakte.

 

"Het zal van de speler zelf afhangen als hij meewil in het verhaal dat we schrijven. Maar naar de toekomst toe zal Skov Olsen een speler zijn die zeker nog bepalend zal zijn voor Club Brugge."

 

Als Genk straks wint, dan is de kloof met de competitieleider liefst 15 punten. "Het is belangrijk om nu eerst de batterijen op te laden", wil Hoefkens nog niet aan het volgende duel denken. "Het is mentaal en fysiek tot nu toe een heel zwaar seizoen geweest."

 

"Het is belangrijk om het momentum terug te vinden en dat kan alleen als iedereen het absolute geloof heeft. Het zijn de mindere momenten in een clubgeschiedenis die bepalen hoe een club kan groeien. Dat is bij Club Brugge niet anders", rondt de Club-coach af.

Het zijn de mindere momenten in een clubgeschiedenis die bepalen hoe een club kan groeien. Dat is bij Club Brugge niet anders.

Carl Hoefkens
Gerelateerd: