Ga naar de inhoud

Carl Hoefkens: "Zeer tevreden over manier waarop internationals teruggekeerd zijn"

Carl Hoefkens

Het WK is nog maar goed en wel achter de rug of het Belgische voetbal trekt zich weer op gang, met deze week voetbal in de Croky Cup en Jupiler Pro League. Voor Club Brugge moet het de start van een inhaalrace worden in de competitie. "Dat momentum moeten we zo snel mogelijk proberen te creëren", zegt trainer Carl Hoefkens.

Terwijl enkele andere clubs van de WK-break gebruik maakten om zich onder een Spaanse zonnetje voor te bereiden op de herstart van de competitie bleef Club Brugge de voorbije 5 weken gewoon in eigen land.

 

"We hadden zo weinig spelers over dat naar het buitenland gaan voor ons onmogelijk was", legt coach Carl Hoefkens uit. "Dat was niet frustrerend, ook al was het niet vanzelfsprekend. Maar de jonge gasten hebben deze periode wel kunnen gebruiken om zich te tonen."

 

"We zijn heel trots dat we zoveel internationals hebben. Als onze spelers worden opgemerkt door hun land betekent dat dat wij goed werk leveren. Het is voor iedereen een positieve ervaring geweest. Daar worden de spelers beter van. En die ervaring brengen ze ook weer mee naar de club."

We zijn heel trots dat we zoveel internationals hebben. Als onze spelers worden opgemerkt door hun land betekent dat dat wij goed werk leveren.

Carl Hoefkens

"Zelf hebben we van de WK-break ook gebruik gemaakt om na te denken over wat er goed of minder goed liep. Het is nog duidelijker geworden wat beter kan en beter moet, maar ook wat er al goed was. Nu is het zaak om de puntjes op de i te zetten. De betrachting van een inhaalrace in te zetten, is vandaag begonnen."

 

Veel tijd hebben de internationals wel niet gekregen om de WK-knop weer om te draaien. Na amper 5 trainingen moeten ze weer aan de bak: woensdag tegen STVV in de beker en op tweede kerstdag thuis tegen OH Leuven.

 

"Ik ben wel zeer tevreden over de manier waarop onze internationals teruggekeerd zijn van het WK", zegt Hoefkens. "Ze hebben vanaf de 1e minuut hun honger en motivatie getoond. Met zo weinig trainingen was die volle focus ook heel belangrijk."

"Jammer dat Jaremtsjoek net nu uitvalt"

Club Brugge heeft zijn internationals dus in goeie vorm teruggekregen, maar mist voorlopig wel verdediger Dedryck Boyata en recordaankoop Roman Jaremtsjoek. "Boyata heeft lichte hinder aan zijn knie. Onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig het is, maar ik denk dat het wel meevalt", meent Carl Hoefkens.

 

De situatie van spits Jaremtsjoek lijkt de trainer iets meer zorgen te baren. "Hij heeft last van zijn kuit", klinkt het. "Hij zou klaar moeten zijn voor de wedstrijd tegen Racing Genk op 8 januari."

 

"Roman had ook al de hele voorbereiding niet meegemaakt. Dat is altijd een gemis. Nu waren er 5 weken om iedereen op dezelfde fysieke paraatheid te krijgen. Dan is het ongelooflijk jammer om net nu weer uit te vallen, vooral omdat hij met een ongelooflijke drive aan het trainen was."

Vanaf 1 januari is Mats Rits weer 100 procent inzetbaar. Chapeau voor zijn niveau op training.

Ook Mats Rits is bijna weer op post na zijn zware knieblessure. "Mats heeft ongelooflijk hard gewerkt om terug te komen. Vanaf 1 januari is hij weer 100 procent inzetbaar. Chapeau voor zijn niveau op training", zwaait Hoefkens met lof.

 

De trainer is tevreden over het parcours van Club tot nu toe. "Onze ambitie voor het seizoen was om de 2e ronde te halen in Europa. Daar zijn we enorm goed in geslaagd. Ook in de beker zijn we een ronde verder geraakt, weliswaar met moeite. Ons 3e ambitie was om uitzicht te behouden op de titel."

 

Dat laatste bleek het moeilijkste, want blauw-zwart telt al 13 punten achterstand op leider Racing Genk. "In bepaalde matchen hebben we te weinig gebracht", geeft Hoefkens toe. "Nu moeten we alles in het werk stellen om dat recht te zetten. Die volle overtuiging en dat momentum moeten we nu zo snel mogelijk proberen te creëren."