Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
50
10
7
0
3
21
6
2
Union
49
10
4
4
2
17
12
3
Anderlecht
46
10
4
4
2
12
12
4
Cercle Brugge
37
10
3
3
4
13
13
5
KRC Genk
37
10
4
5
1
8
17
6
Antwerp
32
10
2
8
0
7
18
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
11
5
3
0
2
12
3
2
Union
7
5
2
2
1
9
6
3
Anderlecht
12
5
4
1
0
8
3
4
Cercle Brugge
5
5
1
2
2
7
6
5
KRC Genk
10
5
3
1
1
5
5
6
Antwerp
3
5
1
4
0
5
9
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
13
5
4
0
1
9
3
2
Union
7
5
2
2
1
8
6
3
Anderlecht
2
5
0
3
2
4
9
4
Cercle Brugge
8
5
2
1
2
6
7
5
KRC Genk
3
5
1
4
0
3
12
6
Antwerp
3
5
1
4
0
2
9

Wouter Vrancken hervat met leider Genk na WK-break: "Bondscoach? Daar sta ik niet voor te springen"

 vr 16 december 2022 20:00
Wouter Vrancken wil met Genk op het goede elan verdergaan na de winterbreak.

Racing Genk heeft vandaag in de eigen Cegeka Arena de training hervat na een winterstage in Benidorm. De competitieleider ligt op titelkoers en wil in het tweede deel van het seizoen verdergaan op het goede elan. Woensdag volgt al een bekerkraker tegen Anderlecht. "Het heeft geen zin om al over de titel te praten."

Vrancken over lange winterbreak: "Niet ideaal"

Na enkele weken winterstage in het zonnige Benidorm is Racing Genk terug op eigen bodem. In de vrieskoude in Limburg trainden de manschappen van coach Wouter Vrancken voor de ogen van onze camera. Vrancken sprak met Sporza over de nieuwe competitiestart en de Genkse ambities.

 

"De stage is heel goed verlopen", opende hij. "We hebben veel kunnen werken en veel tijd samen doorgebracht. Alles is verlopen zoals gewenst."

 

Door het WK is de winterbreak langer dan anders geweest. "Het was bijna een mini-voorbereiding zoals op een nieuw seizoen", zegt Vrancken. "Ik ga niet zeggen dat we van nul opnieuw moet beginnen, maar toch. Het is niet ideaal, maar we wisten het op voorhand. Hoe dan ook is het belangrijk om goed te herbeginnen in de competitie."

 

Zal Genk vanaf volgende week gewoon verdergaan op zijn goede elan? "Op vlak van werkethiek doen we gewoon verder, ja. Op de eerste trainingen zie je de bereidwilligheid bij iedereen. De resultaten, die heb je nooit in de hand. Maar daarvoor werken we hard."

 

(lees verder onder de video)

"El Khannous zal wellicht nog spelen in troostfinale"

Genk zag de voorbije week met Angelo Preciado en Gerardo Arteaga twee WK-gangers terugkeren. "Maar er zit er nog eentje in Qatar", doelt Vrancken op revelatie Bilal El Khannouss. "Hij gaat zaterdag in de troostfinale waarschijnlijk nog minuten maken. Het is heel leuk voor hem en een onvergetelijke ervaring."


"Voor ons is het minder goed, want je wil hem erbij hebben in de voorbereiding en de vraag is hoe fit hij terugkeert. Maar hij komt na de troostfinale alvast meteen terug en neemt geen vakantie, al moet hij in Marokko wel nog wat plichtplegingen doen."


Voor het WK was Vrancken nog ontevreden dat Genk-smaakmakers Bryan Heynen en Mike Trésor niet mee mochten naar het WK. "Ik denk nog steeds dat ze iets hadden kunnen bijbrengen bij de Duivels, maar het was de keuze van de bondscoach."

Een nieuwe wind bij de Rode Duivels is goed. Ik sta niet te springen voor de rol van bondscoach, maar de appreciatie is leuk.

Wouter Vrancken, coach KRC Genk

Die bondscoach, Roberto Martinez, vertrekt nu. Maken jongens als Trésor meer kans onder een nieuwe coach? "Het is voor iedereen goed dat er een nieuwe wind zal komen waaien. Al is het afwachten wie die coach wordt."


Steven Defour, die bij Mechelen nog assistent was onder Vrancken, liet in Villa Sporza de naam van Vrancken vallen als mogelijke nieuwe bondscoach. "Dat is natuurlijk heel leuk dat hij dat zegt, maar verder zoek ik daar niets achter. Ik sta op dit moment niet te springen voor die functie, maar de appreciatie is wel leuk."

Genk-revelatie Bilal El Khannouss (18) speelt zaterdag met Marokko de kleine finale op het WK;

"De titel? Standvastigheid is nu het belangrijkste"

Volgende week woensdag hervat Genk tegen Anderlecht in de beker. "We kijken er naar uit om opnieuw te starten. We willen die wedstrijd naar onze hand zetten, daar gaan we alles aan doen."


In de competitie heeft leider Genk tien punten meer dan eerste achtervolger Union, denkt Vrancken al aan de titel? "Iedereen mag erover spreken, maar dat heeft geen zin."

 

"De jongens hebben al een fantastisch parcours afgelegd. Het geloof om op dat elan ook verder te gaan leeft echt binnen de groep. Maar standvastigheid is op dit moment het belangrijkste."

Heynen: "Nieuwe bondscoach biedt nieuwe kansen bij Duivels"

Ook Bryan Heynen staat klaar om de tweede seizoenshelft in te duiken. De middenvelder was op het voorbije WK een van de vier reserves bij de Rode Duivels, maar werd uiteindelijk niet opgeroepen. "Ik moest me even stand-by houden, maar uiteindelijk heb ik een gelijkaardige vakantie als de rest gehad", vertelt hij.

 

"Ik had ook niet verwacht om bij de selectie van België te zijn, ik wist dat de kans klein was. Nu komt er een nieuwe bondscoach, dat biedt nieuwe kansen. Als die selectie er in de toekomst wel van komt, dan is dat een mooie bonus."

Gerelateerd: