Ga naar de inhoud

Geen zwart voetbalgat, daar is de Croky Cup: vanavond Antwerp-Standard, morgen Genk-Anderlecht

 di 20 december 2022 06:33
" "
Sporza zendt dinsdag Antwerp-Standard uit.

De voorbije maand heeft de Wereldbeker voetbal in Qatar alle aandacht naar zich toegetrokken. Maar amper 2 dagen na de WK-finale van zondag kunt u alweer genieten van Belgisch topvoetbal. Vandaag en morgen staan de 1/8e finales in de Beker van België op het menu, dé affiche is Genk-Anderlecht.

De clubs van de Challenger Pro League speelden gewoon door tijdens het WK (hun winterstop is van 19/12 tot 19/1), maar onze eersteklassers begonnen na het weekend van 13 november aan hun WK-break.

Die zondagavond 13 november op de 17e speeldag in de Jupiler Pro League ging leider Genk met 0-2 bij Anderlecht winnen. Dat betekende 30 op 30 voor Genk én het was de eerste nederlaag voor RSCA-interim-coach Robin Veldman.

En laat die twee clubs nu ook de topaffiche vormen in de 1/8e finales van de beker van België: woensdag om 20.45 uur is er Genk-Anderlecht. Dat wordt de eerste match van Brian Riemer, de échte opvolger van Felice Mazzu als coach van Anderlecht.

Vandaag zijn er 5 bekerduels. Zo ontvangt bekerhouder AA Gent Cercle Brugge, de kraker tussen Antwerp en Standard kunt u om 20.45 uur bekijken op Canvas en met livestream.

Woensdag zijn er nog 3 duels, waaronder Club Brugge-STVV. Deinze is de enige niet-1A-ploeg, het team uit 1B krijgt Zulte Waregem op bezoek.

In de midweek van 10-12 januari volgen de kwartfinales (ook in 1 duel), de halve finales zijn met heen- en terugmatchen op 1-2 februari en 1-2 maart, allebei ook door de week. De bekerfinale is in het weekend van 1 mei. Dit zijn de slots voor de matchen, de exacte data en uren moeten nog bepaald worden.

Competitie rond Kerstmis

Na het midweekbekervoetbal knopen we aan met kerstvoetbal. Al wordt er op zaterdag en zondag van het kerstweekend niet gespeeld, maar wel vrijdag 23, maandag 26 en dinsdag 27 december.

Vrijdag bijt het kelderduel uit Wallonië Eupen-Seraing de spits af van de 18e speeldag, later op de avond is er de affiche Gent-Standard.

Club Brugge ontvangt op 2 kerstdag OHL, Union-Oostende is een heruitgave van de 1/8e finale van de beker 6 dagen ervoor.

Charleroi-Anderlecht sluit de 2e kerstdag af. De eerste opdracht van Mazzu, die teruggekeerd is als coach van Charleroi, wordt een weerzien met Anderlecht.

Na die 2 voetbalafspraken gaan de stadions weer even dicht voor de jaarwende. In het weekend van 8 januari trapt de 19e speeldag het voetbaljaar opnieuw op gang met onder meer de toppers Antwerp-Gent, Genk-Club Brugge en Anderlecht-Union.

Gerelateerd: