4. 87' - Doelpunt - Alioune Ndour (1 - 1)
    Croky Cup - speeldag 1 - 21/12/22 - 20:03
    87'
    Alioune Ndour
    1 - 1
    87'

Zulte Waregem heeft met Deinze de laatste tweedeklasser uitgeschakeld. Deinze was 80 minuten baas en had misschien meer dan een 1-0-voorsprong verdiend. Essevee schoot in de laatste 10 minuten toch wakker. Ndour was de held met 2 treffers.

Doelpunten:

47' Balaj 1-0
    88' Ndour 1-1
    90' Ndour 1-2

Deinze-Zulte Waregem in een notendop

• Sleutelmoment: Deinze was al één helft heer en meester en trekt na de rust de lijn gewoon door, eerst met de 1-0 van Balaj en 5 minuten later met een bal op de paal van Van Landschoot. De 2-0 valt uiteindelijk niet en zo blijft Zulte Waregem erin geloven.

• Man van de Match: Alioune Ndour zat 80 minuten in de zak van de Deinze-defensie, maar twee keer wordt hij alsnog uit het oog verloren en twee keer is het kassa voor Essevee en zijn penningmeester.

• Geschiedenis: Deinze was nog nooit in zijn geschiedenis verder geraakt dan de 1/8e finales en ook nu wordt die mijlpaal niet overschreden.

Al Deinze wat de klok slaat

Wie na 80 minuten nog één eurocent om de kansen van Zulte Waregem had gegeven, was voor gek verklaard. Een ontstellend zwak Essevee - dat veel zieken en geblesseerden als excuus kon inroepen - raakte nauwelijks aan het vijandige doel.

Deinze daarentegen speelde als een eersteklasser met vertrouwen. Was de eerste helft nog saai en steriel, dan viel er na de rust wel wat te beleven. Balaj profiteerde van te veel ruimte bij de 1-0.

Zulte Waregem had blijkbaar zijn lesje niet geleerd, want ook Van Landschoot mocht naar hartenlust draaien en keren. Zijn schot ketste uiteindelijk af op de paal. Op een kopbal van Almenara moest Bossut dan weer redden.

Het venijn zit in de staart

Intussen bleef Mbaye Leye maar aanvallers als parachutisten in zijn ploeg droppen. Deinze leek niet onder de indruk, tot een penaltymisser van Ramirez de vlam toch in de Waregemse pan liet slaan.

Plots ging het snel. Ndour had zich blijkbaar goed verstopt, want hij dook onbedreigd op aan de tweede paal voor de 1-1. Bij de winning goal had hij veel meer te doen. Snoeihard nagelde hij de bal in de kruising.

Bij Deinze wisten ze niet goed wat hen was overkomen. Er was te weinig tijd om nog te reageren. Zulte Waregem ontsnapt en mag zich gelukkig prijzen. Al zullen die eerste 80 minuten Leye wel tot nadenken stemmen.

Staelens: "Er stond maar 1 ploeg op het veld"

• Alessio Staelens (Deinze): "Er stond maar één ploeg op het veld vandaag. Ik ben heel ontgoocheld, hier heb ik geen woorden voor. Zulte Waregem heeft niet één kans bijeen gevoetbald tot die penalty. Hoe het dan toch is gekanteld? Ze hebben er 3-4 spitsen ingezet en toen kwamen we sowieso onder druk te staan."

• Sammy Bossut (Zulte Waregem): "We waren niet goed begonnen, maar zij kwamen met een gelukje op voorsprong. We weten wel dat we kunnen terugkeren na een achterstand. We hebben karakter in de ploeg. Het is onze verdienste dat we het niet hebben opgegeven en zijn blijven strijden. Dit moet vertrouwen geven voor onze volgende match, tegen STVV."

90+5'

Einde: Zulte Waregem naar de kwartfinales

Deinze schrijft dan toch geen geschiedenis door voor het eerst de kwartfinales te halen. Zulte Waregem liet de match in de laatste 10 minuten helemaal kantelen, met dank aan Ndour.

90+5'

Nog even een prangend momentje op een ultieme vrijschop voor Deinze. Maar Bossut neutraliseert het gevaar. Dat zal het dan wel geweest zijn, zeker?

90+3'

De helft van de extra tijd zit erop, maar Zulte Waregem houdt Deinze weg van doel.

90+2'
    90+1'

Er komen 4 minuten bij

90+1'

Deinze moet nu plots alles op alles zetten om nog verlengingen af te dwingen. Maar we zitten al in de extra tijd. Wie had dit scenario verwacht na de eerste dramatische 80 minuten van Essevee?

89'

GOAL: Weer Ndour!!

Deinze geeft het helemaal weg in de slotfase. Ndour is de beul met dienst. Hij is weer los op de rechterflank en jast de bal staalhard in de kruising. Lekkere goal!

87'

GOAL: Ndour dan toch met de gelijkmaker!

Zulte Waregem lijkt dan toch te ontsnappen, of toch voorlopig. Ndour duikt op een hoge bal op aan de tweede paal. Hij kan vrij makkelijk binnenschuiven.

87'
    Deinze
    1-1
    85'
    penalty gemist
    Deinze
    1-0
    Daniel Ramírez
    83'

Miras redt de penalty!

Miras redt de strafschop! Ramirez trapt op de perfecte hoogte voor een doelman en ook niet al te ver in de hoek.

83'
    82'

Penalty voor Zulte Waregem!

Essevee krijgt dan toch een strafschop, nadat ze de eerst niet hadden gekregen van De Cremer. Doelpuntenmaker Balaj raakt de bal met zijn hand. Nu nog onder elkaar uitmaken wie mag trappen. Dat lijkt geen sinecure. Ramirez is de uitverkoren man. Een Spanjaard versus een Spanjaard.

81'

We zijn de 80e minuut gepasseerd en voor het eerst moet Miras redding brengen op een schot vanaf de linkerflank.

80'

Bij Deinze raken ze helemaal niet in de war nu Zulte Waregem de duimschroeven probeert aan te draaien. Een heel volwassen prestatie van de tweedeklasser.

79'
    77'

De kansen blijven voor Deinze, zij het niet zo'n grote meer de laatste minuten. Leye soupeert zijn laatste wissels op, met Vigen en Diop als verse krachten. Rommens en Sissako gaan eruit.