Ga naar de inhoud

Club Brugge heeft nieuwe trainer beet: Engelsman Scott Parker moet voor successen zorgen

Scott Parker moet Club Brugge weer op de rails krijgen.

Club Brugge heeft zijn nieuwe trainer beet. De Engelsman Scott Parker (42) moet de landskampioen weer op de rails krijgen. In het verleden loodste de voormalige aanvoerder van de nationale ploeg Fulham en Bournemouth naar promotie, maar in de Premier League kon hij niet bevestigen.

Witte rook boven Jan Breydel. Amper twee dagen na het ontslag van Carl Hoefkens heeft Club Brugge een nieuwe trainer aangesteld. Scott Parker moet de torenhoge ambities van blauw-zwart helpen inlossen.

 

Voor het brede publiek is de Engelsman een minder bekende naam, maar over het kanaal maakte Parker furore als speler en coach.

 

Tijdens zijn actieve loopbaan was de middenvelder een gevierd speler bij onder meer Newcastle, West Ham, Tottenham en Fulham.

 

Bij die laatste traditieclub begon Parker ook zijn carrière als trainer. In het begin met succes. Want de coach loodste Fulham in zijn eerste seizoen meteen naar de Premier League. Daar kon Parker niet bevestigen: hij degradeerde meteen opnieuw naar de Championship.

Opvallend: Parker verhuisde naar reeksgenoot Bournemouth. Daar ontpopte hij zich opnieuw tot promotie-expert door de club naar de Premier League te loodsen.

 

Alleen kon de Engelsman daar - net als bij Fulham - opnieuw niet bevestigen. Na amper vier matchen en een 9-0-verlies tegen Liverpool kreeg Parker eind augustus zijn C4.

 

Bij Club Brugge krijgt hij een derde kans om zich op het allerhoogste niveau te bewijzen. Parker moet blauw-zwart naar een vierde opeenvolgende titel loodsen én mag in de 1/8e finales van de Champions League nog eens stunten.