Ga naar de inhoud

Tarik Tissoudali na historische zege Marokko: "Als we finale spelen, vlieg ik naar Qatar"

 za 10 december 2022 19:22

Een historische dag voor Marokko en Afrika. Voor het eerst schopt een Afrikaans land het tot in de halve finales van een WK. Tarik Tissoudali (KAA Gent) en Mo Messoudi (T2 Westerlo) bekeken de wedstrijd tegen Portugal allebei op stage.

Essentieel in de kwalificaties voor het WK, maar wegens een blessure niet van de partij. Tarik Tissoudali volgde de wedstrijd met ploegmakker Salah in Spanje, waar hij op stage is met KAA Gent.

 

"We zijn allebei nog wat sprakeloos", klinkt het bij Tissoudali. "Het moet nog een beetje bezinken, maar ik ben enorm trots en blij dat Marokko geschiedenis schrijft, al doet het natuurlijk een beetje pijn dat ik er niet kan bijzijn"

 

"Je voelt dat er nog meer in zit en ik hoop dat we gewoon zo kunnen blijven voetballen. Hopelijk vallen de blessures mee bij sommige spelers. We hebben geen heel brede selectie, maar dat compenseren we met onze mentaliteit en onze organisatie."

 

Die organisatie heeft inmiddels een stevige reputatie. Opnieuw hield doelman Bounou zijn netten schoon.

 

"Sinds de nieuwe bondscoach is gekomen, kregen we geen enkel doelpunt tegen van een tegenstander. Zelfs de penalty's van Spanje gingen er niet in. We hebben echt wel de beste organisatie van het toernooi."

We hebben de beste organisatie van het toernooi.

Tarik Tissoudali

Marokko komt uit tegen de winnaar van Engeland tegen Frankrijk. Heeft Tissoudali een voorkeur voor de halve finale? 

 

"Maakt niet uit", klinkt het resoluut. "Als je van België, Spanje en Portugal kan winnen dan moet dat in principe ook lukken tegen Engeland of Frankrijk. Dat niveau is hetzelfde. Als Marokko de finale haalt, dan ga ik trouwens zeker nog proberen om naar Qatar te vliegen. Dat wil ik niet missen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Messoudi: "Het lijkt wel in de sterren geschreven"

Ook Mo Messoudi bekeek de wedstrijd op stage. Hij vertoeft momenteel met Westerlo in Turkije. 


"Het spelbeeld was vergelijkbaar met dat van de match tegen Spanje", aldus Messoudi. "Ze hebben moeten verdedigen, maar deden dat onverzettelijk." 


"Je ziet wel dat het begint te wegen op de Marokkaanse spelers. Ziyech en kapitein Saiss moesten bijvoorbeeld naar de kant met blessures en de kern is in de breedte niet heel sterk. Het gebeurt puur op karakter."


"Het lijkt wel alsof het in de sterren stond geschreven dat Marokko het ver ging schoppen op dit WK. Er is veel geloof bij de spelers, bij de technische staff, maar ook vooral bij de Marokkaanse fans overal ter wereld."


"Het is onbeschrijfelijk. Deze zege gaat gewoon over het Marokkaanse en Afrikaanse zelfbeeld. Heel Afrika staat achter Marokko. Het is gewoon reclame voor het land."

Gerelateerd: