Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Wat is het eindstation voor stuntploeg Marokko? "Laat ons nog maar wat dromen"

 wo 7 december 2022 11:23

Marokko staat op de kaart. En hoe. Na een stunt tegen topland Spanje stoot het als enige Afrikaanse land door naar de kwartfinales. Dat zorgt voor dolle vreugde bij iedereen die Marokko een warm hart toedraagt. Zo ook bij Chris Van Puyvelde. "Ik heb al veel meegemaakt, maar wat ik nu zag, was ongelooflijk", zegt de technisch directeur van Marokko.

"Laat ons nog maar wat dromen", glimlacht Chris Van Puyvelde. De technisch directeur van Marokko is in de wolken met de prestaties van zijn ploeg op het WK.

 

"Ik heb al veel meegemaakt in Marokko, maar wat ik nu zag, was ongelooflijk", zegt hij na de stunt tegen Spanje. "Onze ploeg straalt passie uit én is een goed georganiseerd blok."

 

Een stelling die ex-voetballer en analist Mo Messoudi beaamt. "Marokko heeft op geen enkel moment Pedri en Gavi de vrijheid gegeven om te combineren doorheen het compact blok. Op dat vlak stond het perfect."

 

"Voor de wedstrijd wisten we ook dat we vaak achter de bal zouden hollen", vult Van Puyvelde aan. "Maar als de organisatie overeind bleef, het wel kon lukken"

 

En of het gelukt is.

Gavi beleefde een lastige avond tegen Marokko.

Waar een droom eindigt, weet je nooit

Chris Van Puyvelde had voor het toernooi maar één doel met Marokko: met de ploeg Afrika op de kaart zetten. Als enige overgebleven Afrikaanse ploeg in de kwartfinales is dat alvast gelukt.

 

Hoe? "Er zit heel veel spirit en vechtlust in het team. Daar kan je heel ver mee komen", weet de technisch directeur. 

 

Messoudi ziet nog een belangrijke factor: "Ook de passie van de mensen in het stadion zorgt voor een boost. Elke wedstrijd is echt een thuismatch op dit WK."

 

"Enkel de opeenvolging van wedstrijden kan de ploeg parten spelen. Er waren heel wat spelers met krampen en kleine kwaaltjes."

 

"De wedstrijd tegen Spanje heeft zeker zijn tol geëist. Nu is het hopen dat de spelers goed recupereren, want op de bank zitten geen hoogvliegers", weet de analist.

Het vervolg voor Marokko zal sowieso ongelooflijk zijn.

Chris Van Puyvelde

Focus op recuperatie. En dan? Waar eindigt het voor Marokko op het WK in Qatar?

 

"Alles kan", gniffelt Van Puyvelde. "Ik heb altijd gezegd dat we moeten dromen. Waar een droom eindigt, weet je nooit. Dan word je wakker."

 

"Ik weet niet wat er hier nog gaat gebeuren en hoeveel fans nog zullen afreizen. Het zal sowieso ongelooflijk zijn."

Gerelateerd: