Ga naar de inhoud

Hoe een appartement op Mallorca en mentale klik van Laurens Sweeck een winnaar maakten

Laurens Sweeck won dit seizoen al 2 Wereldbeker-crossen.

Met 3 zeges in zijn laatste 4 crossen lijkt Laurens Sweeck dit seizoen helemaal herboren. "Laurens is er zich van bewust geworden dat er meer uit zichzelf te halen is dan er de voorbije 2 jaar is uitgekomen", vertelt zijn vader Stefaan Sweeck.

Laurens Sweeck is dit seizoen niet van de voorposten weg te duwen in het veld. In de 11 crossen waaraan hij aan de start kwam, eindigde Sweeck telkens in de top 4.

Drie keer stond Sweeck op het hoogste schavotje: in Maasmechelen (Wereldbeker), in Niel (Superprestige) en in de Beekse Bergen (Wereldbeker) vorig weekend.

 

"We hebben dat deze zomer een beetje zien aankomen", vertelt Stefaan Sweeck, de vader van Laurens.

 

"In de wegkoersen gaf Laurens blijk van meer motivatie en een betere conditie dan ooit tevoren."

 

Vanwaar kwam die extra motivatie? “Dat had voor een deel te maken met het uitzicht op een nieuwe ploeg."

 

"Daarnaast is Laurens ook bewust geworden dat er veel meer in hem zit dan er de voorbije 2 jaar was uitgekomen. Laurens heeft daarom in de zomer nog harder en gedisciplineerder gewerkt. Dat loont nu."

Appartement op Mallorca en verhuis naar straat van ouders

Er spelen nog andere factoren mee. “Laurens is verhuisd naar zijn nieuwbouw, waardoor hij nu in onze straat woont, in Schriek."

 

"Daardoor kunnen wij eens gemakkelijker helpen als er iets is. Zijn kinderen zijn ook een jaartje ouder en sterker geworden, waardoor ze minder ziektes in huis brengen."

 

Sweeck kocht deze zomer ook een appartementje op Mallorca. "Een belangrijke investering", zegt vader Sweeck.

 

"Heel dikwijls trekt Laurens in het midden van de week naar Mallorca om daar in zijn eentje te gaan trainen."

 

"Al die zaken samen zorgen ervoor dat de puzzel dit seizoen in elkaar valt."

Van Aert en Van der Poel? Laurens staat heel positief tegenover hun terugkeer in het veld.

Stefaan Sweeck (vader van Laurens Sweeck)

Wat als grote kanonnen Wout van Aert, Mathieu van der Poel en wereldkampioen Tom Pidcock aan hun cross-seizoen beginnen?

 

"Ik heb de indruk dat Laurens heel positief staat tegenover hun komst. Hij zal de strijd met hen willen aangaan en zich niet zomaar gewonnen geven, denk ik."

 

Wat zou de ultieme bekroning zijn van dit nu al mooie seizoen voor Sweeck? “De Belgische kampioenentrui (die hij in 2020 al won) staat met stip bovenaan. Maar een van de klassementen winnen zou ook mooi zijn."