Ga naar de inhoud

Eli Iserbyt geeft op in Namen en heeft daar een verrassende verklaring voor: "Ik dacht dat het beter was"

 zo 6 november 2022 16:57

Eli Iserbyt schoot op het EK in Namen als een kanonskogel uit de startblokken. Maar tot ieders grote verbazing zakte hij na een halve ronde al volledig weg, om niet veel later op te geven. "Sinds mijn rugproblemen kamp ik met een soort gevoelloosheid aan mijn linkerkant. Dat probleem stak vandaag weer de kop op."

Iserbyt geeft tekst en uitleg bij zijn opgave:

"Jammer, want ik had een heel goed gevoel"

"Bij de eerste schuine kant raakte ik uit evenwicht en moest ik van de fiets", vertelde Iserbyt nog tijdens het EK bij Sporza-reporter Christophe Vandegoor. 

 

"Omdat mijn ketting eraf lag, moest ik even lopen. Toen ik weer op mijn fiets sprong, voelde ik iets in mijn linkerbeen. Een verrekking of een verdraaiing? Ik heb geen idee, maar ik weet wel dat ik hevige pijn had. Jammer, want tot dan had ik een heel goed gevoel. Mijn start was prima."

 

Van terugvechten was geen sprake meer. Iserbyt voelde meteen dat hij links geen kracht meer kon zetten en gaf vroeg in de race op.

 

"Het was heel raar", zei hij nog. "Ik moet zeggen dat ik sinds mijn rugproblemen met een soort gevoelloosheid aan mijn linkerkant kamp. Ik dacht dat het beter was, maar het speelde vandaag weer op."

 

"Het probleem zit niet meer bij mijn rug zelf.  Maar kijk, ik wil me er niet achter wegsteken dat ik ergens iets chronisch heb. Het is onder controle, maar met een verkeerde beweging is het weer geïrriteerd."

Sinds mijn rugproblemen kamp ik met een soort gevoelloosheid aan mijn linkerkant.

Eli Iserbyt

Het moment waarop Iserbyt moest lossen:

Gerelateerd:
EK veldrijden 2022
zaterdag 5 november vrouwen junioren Lauren Molengraaf verslag
  mannen beloften Emiel Verstrynge verslag
  vrouwen elite Fem van Empel verslag
zondag 6 november mannen junioren Léo Bisiaux verslag
  vrouwen beloften Puck Pieterse verslag
  mannen elite Michael Vanthourenhout verslag