Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

Elise Mertens verklaart zoveelste coachwissel: "We kwamen op technisch vlak niet overeen"

 di 15 november 2022 15:43
Elise Mertens geniet van een korte vakantie.

Elise Mertens (26) moet voor de vierde keer in een jaar op zoek naar een nieuwe coach. De samenwerking met Philippe Dehaes werd zondag stopgezet. "Of ik moeilijk ben? Op tennisvlak ben ik wel veeleisend", vertelt ze.

Elise Mertens kan na enkele drukke maanden eindelijk even op adem komen. Na haar dubbeltitel op de WTA Finals vloog ze meteen naar Glasgow om de Belgische ploeg te steunen in de Billie Jean King Cup, maar voor haar lichaam was het op. 

 

"Mentaal was ik nog gedreven, maar het lichaam wou niet goed meer mee", vertelt ze op TV Limburg. "Ik heb mijn schouder overbelast, maar normaal gezien zal ik niet zo lang out zijn."

 

Over een week begint Mertens alweer aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen, maar niet met coach Philippe Dehaes. Hij stond haar bij sinds Wimbledon, maar de klik was er niet.

 

"Als het niet past, dan moet je een andere oplossing zoeken", vertelt ze. "We kwamen op technisch vlak niet overeen. Ik wil heel gedetailleerd werken, hij iets minder."

 

"Hij is een heel fijn persoon, we hebben absoluut geen ruzie. Maar je zit wel 24 op 7 bij elkaar. Dan moet het echt wel klikken."

 

Mertens begon het seizoen met Simon Goffin aan haar zijde, daarna werd ze in Hasselt begeleid door sparringpartners Alexander Kneepkens en Niels Cleeren. Vanaf Wimbledon nam Dehaes dan over.

 

Nu moet Mertens dus voor een 4e keer op zoek naar een nieuwe coach. "Of ik een moeilijk persoon ben? Ik ben veeleisend op tennisvlak. Dat is bij elke topsporter zo, denk ik."

Gerelateerd: