Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

Justine Henin: "We ontwikkelen geen kampioenen, daar moet keihard voor gewerkt worden"

 wo 9 november 2022 13:09
Justine Henin: "We ontwikkelen geen kampioenen, daar moet hard voor gewerkt worden".
Justine Henin in haar Justine Henin Academy in Limelette.

Met Justine Henin, goed voor 7 grandslamtoernooien en olympisch goud in Athene 2004, en Kim Clijsters, goed voor 4 grandslamtitels, kende het Belgische tennis een gouden periode. Is er nog Belgisch toptalent na deze twee toppers? Sporza ging zijn licht opsteken bij de Justine Henin Academy in Limelette. "Er is genoeg talent in België, maar het is de taak van de speler om er hard voor te werken en zijn of haar ambitie te voeden en te ontwikkelen."

"Kim Clijsters en ik hebben niveau zeer hoog getild"

Is er nog voldoende jong Belgische talent op te merken op de internationale tennisvelden? "Er zijn verschillende speelsters en spelers van zeer hoog niveau", vertelt Justine Henin. 

 

"Je mag zeker niet vergeten dat wij (Clijsters en Henin, red) het niveau zeer hoog
hebben getild en het hangt af van de ontwikkeling van anderen.”

 

David Goffin heeft hoogtes en laagtes gekend, maar is tijdens verschillende jaren blijven vechten om te proberen om het hoogste niveau te halen. "Als je kort bij de 10e plaats op de wereldranking bij de mannen staat, dan is dat buitengewoon."

Ik ben ervan overtuigd dat continue opleiding van trainers de sleutel tot succes is.

Justine Henin

Wat met het toekomstig talent? "Het is deels afhankelijk van de clubs. Daar moeten ze beginnen op jonge leeftijd en er heel hard voor werken. Ik ben ervan overtuigd dat continue opleiding van trainers de sleutel tot succes is."

 
"We ontwikkelen ook geen kampioenen, daar moet hard voor gewerkt worden", vertelt ze voort. "Kim (Clijsters) en ik hadden ook zo'n bijzondere mentaliteit. We hadden ook geen angst om in het buitenland te zoeken wat er nog ontbrak."

"Er is genoeg talent in België, maar het is de taak van de speler om zijn of haar ambitie te voeden en te ontwikkelen. Het is het kind dat droomt en misschien op een dag het toelaat dat een team hem ergens kan brengen. Maar het is zeker moeilijk om dat te voorspellen", besluit Henin. 

Gerelateerd: