Ga naar de inhoud

Ook assistent Pierre Cornia verlaat de Belgian Cats: "In alle sereniteit"

Assistent Pierre Cornia verlaat de technische staf van de Belgian Cats. Dat heeft de Belgische Basketbalbond laten weten op Twitter. Cornia was de voorbije zeven jaar assistent bij de Belgische basketbalvrouwenploeg, eerst onder Philip Mestdagh en het afgelopen jaar onder de Fransman Valéry Demory. Cornia is momenteel de T1 van Luik Panthers.

Zondag maakte de bond bekend dat de Fransman Rachid Meziane de Belgian Cats in november zal coachen. Hij was het voorbije jaar assistent van Demory bij de Cats. Demory werd eind vorige maand ontslagen.

 

"Ik respecteer de keuzes die gemaakt zijn bij het aanstellen van de nieuwe coach", reageert Pierre Cornia, die andere assistent, op de website van Luik Panthers. 

 

"Maar ik trek de conclusies die nodig zijn. Ik ga niet boos weg. Gedurende deze jaren heb ik de opkomst van de Cats van dichtbij meegemaakt."

 

"Ik heb veel geleerd als assistent en had een geweldige tijd samen met Philip Mestdagh. Zonder het nationale team zou ik niet de coach zijn die ik nu ben."

 

"Door deze beslissing ben ik meer beschikbaar voor mijn gezin en mijn club. Een bladzijde wordt omgeslagen, maar in alle sereniteit."

 

"Ik zal de nationale ploeg op afstand blijven volgen en steunen, maar het ligt niet in mijn aard om steeds achterom te kijken." 

Ik trek de conclusies die nodig zijn. Ik ga niet boos weg.

Pierre Cornia