Ga naar de inhoud

Valéry Demory wordt na 1 jaar al ontslagen als bondscoach van de Belgian Cats

 vr 28 oktober 2022 19:01
Demory
De mayonaise tussen Valéry Demory en de Belgian Cats pakte niet helemaal.

De Belgische basketbalbond neemt na 1 jaar al afscheid van bondscoach Valéry Demory. De Fransman werd als vervanger van Philip Mestdagh naar België gehaald om de Cats naar een hoger niveau te tillen, maar het afgelopen WK in Australië draaide uit op een deceptie.

Omdat ze er bij de Belgische bond van overtuigd waren dat de Belgian Cats nóg hoger konden mikken, werd na de Olympische Spelen oudgediende Philip Mestdagh opzijgeschoven en Valéry Demory aangesteld.

De Fransman had bij Lyon samengewerkt met onder meer Julie Allemand en kwam daarbovenop met heel wat adelbrieven. Maar de start, zonder sterspeelster Emma Meesseman, verliep vrij stroef.

Het grote examen legde Demory af op het afgelopen WK in Australië. Opnieuw slaagden de Belgen er, na het WK van 2018 en de Spelen, net niet in om in de medailles te eindigen op een mondiaal toernooi, weliswaar zonder de geblesseerde Meesseman in de eindfase. En daar wordt Demory nu op afgerekend.

 

De bond moet nu snel op zoek naar een nieuwe coach, want op 24 en 27 november spelen de Belgen al opnieuw EK-kwalificaties, tegen Noord-Macedonië en Bosnië-Herzegovina.

Coach Demory blijkt toch niet de perfecte match te zijn voor onze ploeg.

Koen Umans (general manager Belgian Cats)

"Grote communicatieve problemen"

"Dit is een beslissing waar je niet licht over gaat", legt Koen Umans, de general manager van de Cats, het ontslag uit.

 

"Na grondige interne evaluatie en beraadslaging kwamen we tot de conclusie dat we op deze manier niet verder kunnen."

 

"Coach Demory blijkt toch niet de perfecte match te zijn voor onze ploeg. Op communicatief vlak waren er te grote problemen. Die hebben tot deze beslissing geleid."

"De zoektocht naar geschikte vervanging is al opgestart en we hopen zo snel mogelijk met nieuws te komen."

 

"Wij willen coach Demory bedanken voor het geleverde werk en wensen hem een succesvolle toekomst toe."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.