Ga naar de inhoud

Philippe Gilbert bevestigt:"Ik word niet nieuwe manager van Lotto-Dstny"

CEO John Lelangue verlaat Lotto-Soudal, de naam van Philippe Gilbert viel als opvolger.

Nu John Lelangue weggaat als CEO van Lotto-Soudal (volgend jaar Lotto-Dstny) en Philippe Gilbert zijn fiets aan de haak hangt bij de ploeg, maakten heel wat wielervolgers de som 1+1=2. Maar Gilbert geeft in een videoboodschap mee dat hij niet de nieuwe teammanager wordt. "Ik voel me er nu nog niet klaar voor."

Gilbert (40) heeft afgelopen zondag met Parijs-Tours zijn laatste koers gereden. Hij wil graag in de wielrennerij blijven, maar wil graag even tot rust komen.

"Het team stelde me de rol voor, het was zeker een mooi aanbod, maar ik voel me er op dit moment nog niet klaar voor. Misschien in de toekomst wel, wanneer ik meer ervaring heb verworven."

"Ik heb in mijn leven altijd een doel nodig, maar nu wil ik eerst en vooral enkele maanden rust en kalmte en genieten van mijn nieuwe leven."

"De nieuwe Lotto-manager worden brengt heel wat verantwoordelijkheden met zich mee, lange dagen en heel wat gereis. Ik kan bij deze bevestigen dat ik niet de nieuwe manager zal zijn, ik voel me er nog niet klaar voor."

 

"Later zal ik jullie op de hoogte houden welke uitdaging ik wel zal aangaan, maar eerst ga ik profiteren van mijn nieuwe leven met familie", zegt Gilbert met een knipoog.