Ga naar de inhoud

Philippe Gilbert zwaait af als renner: "Jij bent zelf het 5e monument"

 zo 9 oktober 2022 17:42

Parijs-Tours was de zwanenzang van Philippe Gilbert. Hij bewees ook in zijn laatste race nog altijd mee te kunnen met de besten. "Ik vond het heel belangrijk dat ik er in de finale nog bij was." Het afscheid van Gilbert lokte ook mooie woorden uit van UCI-voorzitter David Lappartient en zijn ex-ploegmanager Marc Sergeant.

Philippe Gilbert was nog bitter jong toen hij twee keer op een rij Parijs-Tours wist te winnen. Een derde keer, in zijn allerlaatste koers, zat er uiteindelijk niet in.

 

"Ik heb in de finale toch nog iets proberen te doen, maar dat was erg lastig met al die sterke sprinters en hun teammaats nog in de groep", blikt Gilbert terug op zijn afscheidsrace.

 

"Ik vond het wel belangrijk dat ik er in de finale nog bij was. Het was hectisch met al die gravelstroken en valpartijen, maar toch ook plezant. Ik ben blij dat ik mijn laatste race heelhuids ben door geraakt. En nu: genieten!"

Gerelateerd:

"Karakter, doorzettingsvermogen en intelligentie: het was absolute top"

Ook zijn voormalige ploegmanager Marc Sergeant stonden stil bij het afscheid van Gilbert. "Bedankt, Philippe, voor wat je mij, de ploeg en België hebt geschonken", schrijft hij.

 

"Het was de absolute top: geweldige hoogtepunten, karakter, doorzettingsvermogen, intelligentie op en naast de fiets."

 

"Jij bent een monument op zich en dat maakt er toch 5 op 5 van", verwijst Sergeant ten slotte naar Gilbert strive to five, die uiteindelijk op 4 monumenten is gestrand.

 

Ook UCI-voorzitter David Lappartient had mooie woorden voor Gilbert over. "Niet veel renners hebben hun tijdperk zo bepaald zoals Philippe. Ik wens hem het allerbeste."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

José De Cauwer: "Gilbert heeft heel vaak de juiste beslissingen genomen"

Gerelateerd: