Ga naar de inhoud

"Gilbert als opvolger van Lelangue? Het is ook aan hem om interesse te tonen"

John Lelangue en Philippe Gilbert.

John Lelangue verlaat Lotto-Soudal, de Belgische ploeg zoekt een opvolger als CEO. In De Tribune kon Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij, nog geen witte rook melden. Ook over eventuele opstapclausules was er geen concreet antwoord.

"Had je me over 2 weken uitgenodigd... We hebben een bureau aangeduid", zegt Jannie Haek in onze podcast De Tribune over de zoektocht naar een opvolger van CEO John Lelangue.

 

"Ik krijg sollicitaties en dat gebeurt ook bij andere sponsors en in de omgeving van onze ploeg."

 

"Die gaan allemaal naar een bureau, waar ze een eerste screening doen. En dan zitten we met een kleine jury - met enkele figuren uit de sportwereld - om de tafel."

 

Is er al een kandidatuur van Philippe Gilbert op die tafel beland? "Ik denk dat het ook een beetje aan Gilbert is om interesse te tonen", lichtte Haek toch al een tipje van de sluier.

 

"Het moet van twee kanten komen, denk ik. Philippe wil ook graag cocommentaar geven, iets schrijven in de kranten. Dat begrijp ik ook."

 

"De jongeren hangen alleszins aan zijn lippen, zelfs een Victor Campenaerts. Als hij spreekt, luistert men."

 

"Na zo'n carrière heb je misschien iets van: dit circus mag een beetje stilliggen."

 

"Maar of hij de capaciteiten heeft om in zo'n ploeg te werken? Absoluut."

 

(lees voort onder de quote en foto)

Na zo'n carrière heeft Gilbert misschien iets van: dit circus mag een beetje stilliggen.

Jannie Haek

"Bij sommige renners is er een clausule op vraag van de ploeg"

De degradatie van Lotto-Soudal uit de WorldTour staat nagenoeg vast. Volgens Radio Peloton zouden verschillende renners kunnen opstappen dankzij een clausule in hun contract.

 

"Ze zouden eventueel misschien kunnen vertrekken", was Jannie Haek zeer voorzichtig. "Maar dat is niet zo evident, want de beslissing over de licenties valt redelijk laat."

 

"Of Caleb Ewan zo'n clausule heeft? Neen. Arnaud De Lie? Wat er in zo'n clausule staat, is dat die vertrouwelijk is. Maar er zijn renners bij wie er een clausule is op vraag van de ploeg."