Ga naar de inhoud

Sportief manager Belgian Cats maakt balans op van WK: "Dit belooft voor de toekomst"

Sven Van Camp.

De kwartfinales zijn het eindstation geworden voor de Belgian Cats op het WK basketbal. Met welk gevoel stapt sportief manager Sven Van Camp dit weekend op het vliegtuig naar huis? "We hebben absoluut voldaan aan de verwachtingen", klinkt het optimistisch.

België won in de poulefase 3 van zijn 5 wedstrijden, maar beet in de kwartfinales zijn tanden stuk op een sterk Australië. Zonder de blessure van sterspeelster Emma Meesseman had er misschien nog iets meer ingezeten.

 

"We wisten natuurlijk dat het tegen Australië heel moeilijk zou zijn zonder Emma", blikt Sven Van Camp terug op de verloren kwartfinale. "We hebben moedig gevochten, maar ik heb een heel sterk en uitgekookt Australië gezien."

 

"Natuurlijk wil je altijd meer, maar je zit hier wel op een WK. De top 8, de kwartfinales halen, was altijd ons doel, om dan te kijken wat er nog mogelijk was. Als je op dan op zo'n moment je beste speelster moet missen, dan wordt het moeilijk. Maar we hebben absoluut voldaan aan de verwachtingen", benadrukt Van Camp.

Die jonge dames hebben nu meteen ervaring kunnen opdoen op een WK. Voor hen is dat van onschatbare waarde.

Sven Van Camp

De sportieve manager van de Belgian Cats is dan ook positief over het toernooi van de Belgen. "Ik wil een pluim geven aan de hele staf, die een aantal weken keihard gewerkt heeft, en aan al onze speelsters die er tot het laatste moment hun kop hebben voorgelegd", klinkt het.

 

"We hebben dit toernooi een duidelijke generatiewissel gezien. We wisten na vorige zomer dat die er zat aan te komen. Die jonge dames hebben nu meteen ervaring kunnen opdoen op een WK. Voor hen is dat van onschatbare waarde en dat belooft voor de toekomst."

 

"Zij hebben nu tegen de top van de wereld geleerd hoe hard het spel is op dit niveau en hoe snel en explosief er gespeeld moet worden. Dat zullen zij hopelijk ook meenemen naar hun clubs om dan vanaf november opnieuw te knallen voor de Cats in de voorrondes van het EK."

belgian cats op wk basketbal
kwartfinales
België Australië 69-86
China Frankrijk 85-71
Puerto Rico Canada 60-79
Verenigde Staten Servië 88-55
programma groep a
22/09 Verenigde Staten België 87-72
23/09 België Zuid-Korea 84-61
24/09 Puerto Rico België 65-68
26/09 België Bosnië 85-55
27/09 China België 81-55
stand in groep a
    M W V +/- ptn
1. Verenigde Staten 5 5 0 +231 10
2. China 5 4 1 +157 9
3. België 5 3 2 +15 8
4. Puerto Rico 5 2 3 -59 7
5. Zuid-Korea 5 1 4 -148 6
6. Bosnië en Herzegovina 5 0 5 -196 5

De top 4 stoot door naar de kwartfinales.