11
84
score
61

Een dag na het logische verlies tegen de Verenigde Staten hebben de Belgian Cats hun tweede WK-wedstrijd met overmacht gewonnen. De Belgische vrouwen waren vrijdag een maatje te groot voor Zuid-Korea.

Bekijk een ruime samenvatting van de wedstrijd:

Belgian Cats op een drafje naar de winst

De nederlaag tegen de VS was op voorhand ingecalculeerd, maar een overwinning tegen Zuid-Korea was dat ook. En de Belgian Cats deden wat ze moesten doen tegen een erg matige tegenstander, die op alle vlakken overtroefd werd door de Belgische vrouwen.

De start van Zuid-Korea was nog wel hoopvol met enkele driepunters, maar België nam al snel de regie in handen. Julie Allemand regisseerde het spel zoals in haar beste dagen, Emma Meesseman kon meer haar stempel drukken en Julie Vanloo was de afwerker met dienst in een sterke 1e quarter.

Zuid-Korea bleef zijn heil zoeken in driepunters en was nergens onder de borden. België beheerste de rebound en verzwakte niet wanneer er gewisseld werd. Zo stond er bij de rust al een kloof van 20 punten op het bord: 50-30.

In het 3e quarter ontbond de sterk ingevallen Hind Ben Abdelkader haar duivels, met 3 driepunters op rij. De wedstrijd was dan al lang beslist.

De ruime voorsprong liet bondscoach Demory toe om te blijven roteren, maar ook met de invallers ging het verschil halfweg het 4e quarter richting de 30 punten. In het slot kon Zuid-Korea nog wat milderen. Eindstand 84-61.

Dankzij de overwinning blijft België helemaal op koers voor de kwartfinales en bovendien hoefde niemand meer dan 26 minuten te spelen. Die rust is belangrijk met het oog op wat nog komt, want zaterdag moeten de Cats opnieuw aan de bak. Puerto Rico is dan de tegenstander, om 12.30 uur Belgische tijd.

België: Ben Abdelkader 17, Vanloo 14, Allemand 13, Delaere 10, Meesseman 9, Becky Massey 6, Billie Massey 5, Linskens 4, Lisowa 4, Ramette 2, Joris 0, Resimont 0

Julie Vanloo: "Nu focussen op Puerto Rico"

Winnen en de minuten zoveel mogelijk verdelen: dat was duidelijk de intentie van de Belgian Cats tegen Zuid-Korea en dat werd ook beaamd door de bondscoach na de wedstrijd.

"Het plan was om deze match relatief makkelijk te winnen. En ik wou de belangrijkste speelsters niet meer dan 25 minuten laten spelen. Dat is gelukt", sprak Valéry Demory na de wedstrijd.

"Zuid-Korea is een speciaal team, ze spelen veel outside en hebben kleine speelsters. Maar mijn team deed het goed op offensief vlak", klonk het tevreden.

Ook Julie Vanloo was opgetogen met de vlotte overwinning. "We voelen ons goed. We wisten dat een zege tegen de Verenigde Staten gisteren moeilijk zou zijn. Maar we hebben toch getoond dat we hun niveau aankunnen", vond Vanloo.

"We willen zeker doorstoten naar de volgende ronde, dat is ons doel. Nu focussen we op de wedstrijd van morgen tegen Puerto Rico. Die wedstrijd is erg belangrijk."

6. Bosnië en Herzegovina 5 0 5 -196 5

De top 4 stoot door naar de kwartfinales.

België - Zuid-Korea

06:33

België wint

Het zit er op. De Belgian Cats hebben gedaan wat ze moesten doen en winnen met ruim verschil van Zuid-Korea: 84-61. Het is nu snel recupereren, want morgen wacht al een nieuwe wedstrijd. Dan moet er opnieuw gewonnen worden tegen Puerto Rico.

06:27

Demory blijft bijstellen. Hij is niet tevreden over die eerste twee aanvallen na zijn time-out. Dat is alert coachen.

Kris Meerens
06:24

De wedstrijd is al lang gewonnen, maar de defensieve intensiteit bij België blijft hoog. De Koreanen krijgen de bal niet weg binnen de 24 seconden. Bondscoach Demory had na de match tegen de VS gevraagd om een hardere verdediging, dus we durven te denken dat hij dit graag ziet gebeuren.

06:22

Blockshot Massey

Billie Massey veegt een Koreaanse lay-up weg, een blockshot dat haar vertrouwen moet geven. Ook de Belgische bank heeft er plezier in.

06:20

Delaere scoort knap onder de ring

06:19

Delaere kan weer aanleggen van aan de driepuntlijn, maar mist deze keer. Billie Massey raapt de misser op en duwt de bal door de ring.

06:16

Allemand vindt Delaere in het hoekje. Ze staat nipt op de driepuntlijn, maar scoort wel: 73-54.

06:09

Nog 10 minuten

De laatste aanval van het 3e quarter is voor Zuid-Korea, maar een score zit er niet meer in. België gaat de laatste 10 minuten in met een voorsprong van 19 punten: 69-50.

06:08

Billie Massey laat zich 2 keer op rij iets te makkelijk aftroeven, waardoor Zuid-Korea wat kan knabbelen aan de Belgische bonus. Het verschil is wel nog steeds geruststellend: 67-50.

06:03

Ben Abdelkader scoort ook haar 3e driepunter na de rust

06:02

Ben Abdelkader weet van geen ophouden

Hind Ben Abdelkader stond al sterk te spelen voor de rust en is nu helemaal los. Met haar 3e driepunter in de 2e helft zorgt ze voor 65-41.

06:00

Steal van Allemand

Bij het begin van de 2e helft leek België even niet bij de les in verdediging, maar nu lijkt de defensie weer aangesnoerd. Zuid-Korea vindt geen aanspeelmogelijkheden en de sterk spelende Allemand gaat met de bal aan de hal. Op de fastbreak maakt ze 2 makkelijke puntjes.

05:56

Nog een bom van Ben Abdelkader

Ook Hind Ben Abdelkader is goed bij schot in het begin van het 3e quarter. Haar 2e driepunter gaat ook binnen, waarmee ze toch ook al aan 14 punten zit, net als Vanloo.

05:55

België is overigens aan de 2e helft begonnen met Allemand, Lisowa, Ben Abdelkader, Becky Massey en Meesseman. Wordt er nu al een beetje gerust met het oog op morgen?

05:50

Zuid-Korea begint aan de 2e helft zoals aan de wedstrijd, met een driepunter. Ben Abdelkader gooit er ook eentje aan de overkant.

05:50

Triple-double alert

Bij de rust zit Emma Meesseman aan 7 punten, 7 rebounds en 6 assists. Mogen we straks een triple-double noteren bij de Belgian Cats?

05:38

Rust

De ultieme poging van Delaere om er voor de rust nog 2 puntjes bij te doen, lukt niet. Zo mogen de Belgian Cats naar de kleedkamer met een kloof van 20 punten op het bord: 50-30 na een prima 1e helft.