Ga naar de inhoud

Fernando Gaviria moet UAE verlaten: "Zijn arbeidsethos moet veranderen"

 di 27 september 2022 18:18
Fernando Gaviria won begin dit jaar 2 ritten in de Ronde van Oman.

Fernando Gaviria (28) zal zijn carrière nieuw leven moeten inblazen bij een andere werkgever. Miljoenenploeg UAE dumpt de Colombiaanse sprinter na enkele magere jaren. Teammanager Joxean Fernandez Matxin gaf hem prompt nog een veeg uit de pan. 

Fernando Gaviria brak tussen 2016 en 2018 helemaal door bij het Quick Step van Patrick Lefevere. 

 

De Colombiaan won ritten in de Giro en de Tour, maar liet zich op het einde van 2018 verleiden door (de centen van) UAE Emirates.

 

Gaviria kon een financiële slag slaan en vond in de Emiraten Joxean Fernandez Matxin terug, de voormalige scout bij de ploeg van Lefevere.

 

Maar Gaviria kon de hoge verwachtingen en zijn stevig salaris geenszins inlossen, al was hij in het peloton wel een van de grootste coronaslachtoffers.

 

Het aantal positieve tests viel sinds de uitbraak van de pandemie niet meer op 1 hand te tellen en Gaviria won in 2021 maar 1 keer en in 2022 2 keer.

 

Een contractverlenging zit er niet in. Meer nog, Gaviria heeft een flinke bolwassing gekregen van zijn ploegmanager.

Fernando Gaviria moet zijn mentaliteit veranderen en moet iets aan zijn motivatie doen.

Matxin, ploegbaas UAE

"Hij is een supertalent en volgens mij een van de snelste sprinters ter wereld, maar voor zijn arbeidsethos geef ik hem een 5 of 6", legt Matxin uit bij VeloNews.


"Hij begint aan een koers met een niveau van 8 (op 10), terwijl zijn ploegmaats 9, 10, 11 of zelfs 12 behalen dankzij hun professionele houding op training."


"Gaviria moet zijn mentaliteit veranderen en moet iets aan zijn motivatie doen. Ik ken hem al van bij Quick Step, maar er moet echt iets gebeuren."


Gaviria wordt gelinkt aan Movistar, bij UAE - dat al Adam Yates en Tim Wellens aantrok - wordt ook Jay Vine (Alpecin-Deceuninck) geciteerd, al wil Matxin dat gerucht niet bevestigen. 

Gerelateerd: