Ga naar de inhoud

Ronde van Lombardije wisselt opnieuw: start in Bergamo, finish in Como

 di 27 september 2022 16:03
Vorig jaar won Tadej Pogacar.

Op zaterdag 8 oktober wordt met de Ronde van Lombardije de laatste klassieker van het seizoen gereden. Het parcours van het Monument werd vandaag gepresenteerd. Bergamo en Como wisselen weer van rol. Vorig jaar won Tadej Pogacar.

In 2021 dikte Tadej Pogacar zijn erelijst nog wat aan door in Bergamo sneller te sprinten dan thuisrijder Fausto Masnada.

 

Een jaartje later worden de rollen omgedraaid. Niet die van de protagonisten, wel die van start- en finishplaats. 

 

Bergamo organiseert nu het vertrek van de 116e editie, na 253 km ligt de finish in Como.

 

De finale ziet er dus anders uit met in deze editie de top van de Madonna del Ghisallo als breekijzer op ruim 60 kilometer van de finish.

 

Na een eerste doortocht op de San Fermo della Battaglia en aan de finish in Como, wacht nog een laatste ronde met de Civiglio en nog eens de San Fermo della Battaglia. 5 kilometer na die laatste helling kennen we de winnaar.

 

De Muro di Sormano, waar Remco Evenepoel in 2020 zwaar ten val kwam, laat de organisatie links liggen. 

 

Het deelnemersveld van de laatste WorldTour-wedstrijd moet nog worden ingevuld, maar heel wat kleppers zoals Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard en Julian Alaphilippe zullen er nog een laatste keer willen schitteren.

 

Dat geldt zeker voor Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali, die tussen Bergamo en Como de laatste koers uit hun carrière rijden. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: