Ga naar de inhoud

Ronde van Lombardije hekelt recordpoging van Filippo Ganna op zelfde dag: "Ongepaste datum"

 za 17 september 2022 19:03

De organisatoren van de Ronde van Lombardije zijn niet opgezet met de plannen van Filippo Ganna om het werelduurrecord aan te vallen op 8 oktober, dezelfde dag als de "koers met de vallende bladeren".

Filippo Ganna en Ineos maakten vrijdag bekend dat de Italiaan op 8 oktober zijn langverwachte aanval op het werelduurrecord zal doen. Dat die recordpoging samenvalt met de Ronde van Lombardije is bij organisator RCS in het verkeerde keelgat geschoten.

 

"We vinden dit een ongepaste datum", klinkt het bij RCS. "Twee evenementen van internationaal niveau en met groot belang voor het wielrennen zouden niet op dezelfde dag mogen plaatsvinden."

 

RCS roept Ganna op om een andere datum te zoeken voor zijn recordpoging, die zal plaatsvinden op de wielerbaan van Grenchen in Zwitserland. "We hopen dat er een oplossing uit de bus komt, zodat wielerfans van beide evenementen kunnen genieten", aldus RCS.

Gerelateerd: