Ga naar de inhoud

Annemiek van Vleuten kent offday op WK tijdrijden: "Ik weet niet wat er fout liep"

Annemiek van Vleuten moet tevreden zijn met een 7e plaats in de tijdrit.

De dominante Annemiek van Vleuten (39) stond als topfavoriete aan de start van het WK tijdrijden in Wollongong, maar aan het eerste tussenpunt bleek al dat de Nederlandse een mindere dag kende. "Ik geloofde erin, maar ik had duidelijk geen goeie dag", vertelt Van Vleuten aan onze reporter ter plaatse, Renaat Schotte.

Het parcours van het WK tijdrijden in Wollongong was op maat van de Nederlandse Annemiek van Vleuten. 2 pittige klimmetjes konden in het voordeel spelen van de Nederlandse, maar de beklimmingen verliepen stroef. Aan het eerste tussenpunt moest ze al 36 seconden prijsgeven op Grace Brown.

 

"Ik was gretig vandaag en ik geloofde er ook in. Met een goeie dag zou ik wereldkampioene kunnen worden, maar ik had een mindere dag", aldus Van Vleuten.

 

"Ik was redelijk hard vertrokken. Ik dacht dat ik goed bezig was, maar dan bleek dat ik al ver achter lag. Ik zag aan mijn wattages dat ik matig presteerde."

 

Van Vleuten moet uiteindelijk tevreden zijn met een 7e plek. "Dat zegt dat ik vandaag absoluut geen goeie dag had. Ik weet niet aan wat het ligt", geeft de Nederlandse toe

Alles op de wegrit met sterk Nederlands team

De 39-jarige renster staat volgende week ook aan de start van de wegrit. Moet ze conclusies trekken met oog op zaterdag? "In Yorkshire werd ik 3e, ook op grote afstand van de eerste. In de wegrit werd ik toch nog wereldkampioene."

 

"Ik weet zeker dat ik goed in orde ben. Het kwam er alleen niet uit vandaag. In de Vuelta was ik goed en die goeie vorm verlies je niet in 1 week tijd."

 

In de wegrit zal Van Vleuten steun krijgen van onder anderen Demi Vollering, Marianne Vos en Ellen van Dijk. "We hebben een goed team voor het parcours van de wegrit. Ik heb er echt vertrouwen in. We kunnen de koers in handen houden", besluit Van Vleuten.

Wereldkampioenschappen klassement
naamresultaatploeg
1
Ellen van Dijk
44:28.60
NederlandNED
2
Grace Brown
+12.73
AustraliëAUS
3
Marlen Reusser
+41.68
ZwitserlandZWI
4
Vittoria Guazzini
+52.11
ItaliëITA
5
Leah Thomas
+1:18.47
Verenigde StatenVS
6
Kristen Faulkner
+1:25.45
Verenigde StatenVS
7
Annemiek van Vleuten
+1:43.02
NederlandNED
8
Georgia Baker
+1:46.44
AustraliëAUS
9
Lotte Kopecky
+1:50.13
BelgiëBEL
10
Anna Kiesenhofer
+1:56.82
OostenrijkOOS