Ga naar de inhoud

Nina Derwael is trots op de Belgische turnsters: "Ze hebben mij helemaal niet nodig"

 ma 15 augustus 2022 14:31

Nina Derwael moest de voorbije dagen tijdens het EK turnen vanuit de commentaarcabine toekijken. Soms genietend, soms nagelbijtend. Hoe evalueert zij het EK bij de vrouwen en dan vooral de prestatie van de Belgen? "Als ik dit zie, besef ik dat ik ook ooit eens een mindere dag mag hebben en het team er toch zal staan."

Nina Derwael is normaal gezien het boegbeeld van Team Belgym, maar voor dit EK bleef de stuurvrouw even aan de wal. "Ik vond het heel leuk om commentaar te geven, maar het is toch beginnen te kriebelen om zelf weer op de vloer te staan."

 

"Ik heb zoveel respect voor de Belgische meisjes. Hoe ze zich de afgelopen weken in moeilijke omstandigheden hebben voorbereid. Allemaal met wat pijntjes. Maellyse (Brassart) kwam er zelfs pas in laatste instantie bij om het team uit de nood te helpen."

 

"Ik vond het mooi om te zien hoe ze het heft in handen hebben genomen. Op voorhand hadden ze wat twijfels: "Wat gaan we daar zonder jou doen?", zeiden ze. Maar ze hebben bewezen dat ze mij helemaal niet nodig hebben."

 

"Ik heb altijd het gevoel gehad dat de druk op mijn schouders lag, maar als ik dit zie, besef ik dat ik ook ooit eens een mindere dag mag hebben en het team er toch zal staan."

Ik zet elke week stappen vooruit, maar het gaat toch niet zo snel als ik zelf zou willen.

Nina Derwael

"Teambrons doet ons dromen, waarom kunnen wij dat niet?"

Nina Derwael werkt zelf toe naar het WK turnen in Liverpool, dat eind oktober van start gaat. "Ik heb niet zoveel tijd meer en er moet nog veel gebeuren. Ik hoop dat ik op tijd klaar geraak."

 

"Ik zet elke week stappen vooruit, maar het gaat toch niet zo snel als ik zelf zou willen."

 

Zonder Derwael eindigde het Belgische team als 5e op het EK, de plaats die de Belgen ook haalden op de Olympische Spelen. Wat kan er dan straks in Liverpool mét Derwael?

 

"We willen opnieuw de teamfinale halen en als je die bereikt hebt, kan alles. Het brons van Duitsland op dit EK doet ons dromen. Waarom zouden wij dat niet ooit eens kunnen?"

Gerelateerd: