Ga naar de inhoud

Nina Derwael is op EK turnen als cocommentator: "Spannend, zo kan ik ook Belgisch team steunen"

 do 11 augustus 2022 12:41
Nina Derwael geeft op de Europese Kampioenschappen commentaar aan de zijde van Inge Van Meensel.
Nina Derwael geeft op de Europese Kampioenschappen commentaar aan de zijde van Inge Van Meensel.

Nina Derwael komt niet in actie op de Europese Kampioenschappen. Maar de olympische kampioene aan de brug met ongelijke leggers is toch aanwezig in München, waar ze mee commentaar zal geven. "Het zal wel wat pikken dat ik zelf niet kan meeturnen, maar ik was er nog niet klaar voor", zegt Derwael.

Vandaag komen de Belgische turnsters al in actie in de allroundcompetitie. Nina Derwael staat niet op de deelnemerslijst van de Europese Kampioenschappen.

 

"Het is niet de eerste keer dat ik het EK turnen mis", zegt Derwael. "Elke keer opnieuw pikt dat wel een beetje, al voel ik dat ik niet klaar ben voor het EK."

 

Derwael hield na de Spelen van vorig jaar een mentale en fysieke pauze. Ze stoomt zich nu klaar voor het WK in Liverpool eind oktober. "Het is niet eenvoudig om weer op niveau te raken."

 

"Elke week word ik wel een beetje beter. Maar ik zal moeten doorwerken, want het WK komt er snel aan."

Ik heb nog nooit commentaar moeten geven als mijn team zelf in actie komt. Dat wordt interessant.

Nina Derwael

Derwael zal op de Europese Kampioenschappen mee commentaar geven aan de zijde van Inge Van Meensel.

 

"Dat is spannend. 1 keer heb ik al commentaar gegeven bij de balkfinale op het WK in Stuttgart 3 jaar geleden."

 

"Maar ik heb nog nooit commentaar moeten geven als mijn team zelf in actie komt. Dat zal interessant worden", lacht Derwael.

 

"Ik ben blij dat ik hier ben. Zonder zelf in actie te komen zal ik mijn team toch kunnen steunen."

"Een Belgische medaille? Zeg nooit "nooit""

Wat verwacht Derwael van de Belgische turnselectie op de Europese Kampioenschappen?

 

"Als iedereen op niveau turnt, moet de teamfinale halen sowieso lukken. Individueel is het de bedoeling om hier en daar een finale te kunnen meepikken."

 

Jutta Verkest turnde vorig jaar de olympische allroundfinale aan de zijde van Nina Derwael. Zij komt vandaag al in actie in de allroundcompetitie, met welke ambities?

 

"Jutta zal waarschijnlijk niet alle toestellen doen", weet Derwael. "We zijn hier voor het maximale teamresultaat. Dat betekent dat sommige meisjes die de allround willen doen, dat niet zullen kunnen doen."

 

Ziet Derwael kansen op Belgische medailles? "Als je in de finale staat, is alles mogelijk. Iedereen maakt fouten en zo komen er verrassende namen op het podium. Zeg nooit "nooit.""

Kijk om 17.53 uur live naar de allroundcompetitie

 

Voor de eerste beelden van het turnen op de Europese Kampioenschappen kan je vanavond terecht op Canvas. Dan staat de allroundcompetitie op het menu, met Maeyllyse Brassart, Fien Enghels, Noémie Louon, Lisa Vaelen en Jutta Verkest.

De uitzending begint om 17.53 uur, met commentaar van Inge Van Meensel en Nina Derwael. Te bekijken op Canvas en met onze livestream.