Ga naar de inhoud

Elf Belgen maken zich op voor het EK zwemmen in Rome, uitkijken naar Dumont en Vanotterdijk

 di 9 augustus 2022 20:22
Wat kan Roos Vanotterdijk in Rome?

De komende dagen staan in München in heel wat disciplines de Europese kampioenschappen op het programma, maar zwemliefhebbers zullen hun hart niet kunnen ophalen in de Duitse stad. Het EK zwemmen vindt namelijk in dezelfde periode plaats in Rome en daar zullen ook heel wat Belgen aanwezig zijn.

Zo zullen er 11 Belgen deelnemen aan de Europese kampioenschappen zwemmen die morgen van start gaan. 

 

De meesten van hen zullen hun wedstrijden afwerken in het Foro Italico, enkel Logan Vanhuys komt op de 10 kilometer in open water in actie.

 

De Belgische Zwemfederatie selecteerde uiteraard speerpunten Valentine Dumont (100 meter, 200 meter en 400 meter vrij) en de jonge talentvolle Roos Vanotterdijk (100 meter vrij, 50 meter en 100 meter rugslag, 50 meter en 100 meter vlinderslag).

 

Begin juli maakte Vanotterdijk ook al bijzonder veel indruk op het EK zwemmen voor junioren in Roemenië. Ze keerde toen met liefst 5 medailles huiswaarts.

 

Verder werden ook Alisee Pisane (400 meter, 800 meter en 1.500 meter vrije slag), Lucie Hanquet (400 meter en 800 meter vrije slag), Florine Gaspard (50 meter en 100 meter schoolslag), Ambre Franquinet (200 meter en 400 meter wisselslag) en Zinke Delcommune (200 meter wisselslag) geselecteerd.

 

Fleur Vermeiren is er niet bij nadat ze een knieblessure opliep. "Door pijn in mijn knieën en adductoren kon ik al weken moeilijk schoolslag zwemmen", klonk het enkele dagen geleden op sociale media.

 

"Na wat onderzoek bleek dat er wat verkalking op een knieligament zit door overbelasting. Omdat er geen goede oplossing is op korte termijn zonder het erger te maken heb ik besloten om niet deel te nemen aan het EK dat donderdag start." 

Valentine Dumont komt in actie op de 100 meter, 200 meter en 400 meter vrij

Logan Vanhuys sluit het EK af op de 10 kilometer

Bij de mannen zullen er 3 Belgische deelnemers hun wedstrijden afwerken in het Foro Italico. Jasper Aerents op de 50 meter vrije slag, Elias Meeus op de 50 en 100 meter vrije slag en Lucas Henveaux op de 200 meter vrije slag. 

 

Logan Vanhuys zal deelnemen aan de 10 kilometer in open water. Hij zal als laatste in actie komen, op 19 augustus, terwijl de zwembadwedstrijden tot 17 augustus zullen duren.

Gerelateerd: