Ga naar de inhoud

Giggs en Mendy verschijnen volgende week beiden voor de rechter

Ryan Giggs moet zich vanaf maandag verdedigen.

Maandag begint in het Manchester het proces tegen voormalig stervoetballer Ryan Giggs. De 48-jarige Welshman moet zich verantwoorden voor huiselijk geweld en riskeert tot vijf jaar gevangenisstraf.

Ryan Giggs, clubicoon van Manchester United, werd in november 2020 opgepakt na een klacht van zijn toenmalige partner Kate Greville. Die beschuldigde hem van jarenlang lichamelijk geweld en controlerend gedrag. Ook haar zus uitte soortgelijke beschuldigingen.

De Welshman verscheen in april vorig jaar al eens voor de rechter, maar pleitte toen onschuldig en werd op borg vrijgelaten. Toch besloot hij afscheid te nemen van zijn toenmalige rol als bondscoach van Wales 

Het proces dat maandag start zal ongeveer 10 dagen duren.

Proces van Mendy (Manchester City) gaat ook van start

Naast Giggs moet ook Benjamin Mendy volgende week voor de rechter verschijnen in Engeland. De Franse verdediger van Manchester City staat al meer dan een jaar op non-actief en moet zich woensdag verdedigen tegen acht aanklachten wegens verkrachting, een poging tot verkrachting en seksuele agressie.