Ga naar de inhoud

Voormalig toptalent Mathias Bossaerts (ex-Anderlecht en City) stopt op 25-jarige leeftijd met voetballen

Mathias Bossaerts aan de slag voor de Belgische beloften.

Het kan snel gaan in een carrière. Enkele jaren geleden was Mathias Bossaerts de gedoodverfde opvolger van Vincent Kompany bij Manchester City, nu kondigt de verdediger op 25-jarige leeftijd aan dat hij stopt met voetballen: "Het is tijd voor iets nieuws in mijn leven."

Als het over de Gouden Generatie van 1996 ging, kwam zijn naam steevast ter sprake. Vaak in één adem genoemd met Vincent Kompany.

 

Mathias Bossaerts leek over alle troeven te bezitten om een grote carrière uit te bouwen. Op 16-jarige leeftijd trok de verdediger al van Anderlecht naar Manchester City. Bij de jeugdploegen zat de aanvoerdersband om zijn arm.

 

Doorbreken bij de Engelse topclub lukte niet, maar een transfer naar het KV Oostende van Marc Coucke was een mooi vangnet. Ook daar kon Bossaerts de hoge verwachtingen evenwel niet inlossen. Na twee jaar volgde opnieuw een stap achteruit: naar het Nederlandse NEC.

Mathias Bossaerts aan de slag bij City.

In 2019 liep het verhaal van de Antwerpenaar ook daar ten einde. Vervolgens bleef het drie jaar vrijwel muisstil rond Bossaerts - soms nog eens gelinkt aan een club in nood.


Nu kondigt de voormalig jeugdinternational aan dat hij op 25-jarige leeftijd stopt met voetballen. "Na een tijdje stilte wil ik graag mijn afscheid van het voetbal aankondigen", klinkt het op Instagram.

Het was een avontuur met ups en downs, maar ik ben klaar voor iets nieuws in mijn leven.

Mathias Bossaerts

"Het was een eer en plezier om de clubs te vertegenwoordigen waar ik speelde. Het was een avontuur met ups en downs, maar ik ben klaar voor iets nieuws in mijn leven. (...) Voetbal heeft me veel geleerd op en naast het veld. Lessen die ik zal meenemen in mijn volgende hoofdstuk."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.