Ga naar de inhoud

Dan toch geen pensioen: Joaquin (40) doet er nog jaar bij bij Betis

Het clubicoon ging normaal nog vorig seizoen stoppen.

Op 21 juli wordt hij 41 jaar, maar Joaquin voelt zich nog goed genoeg om nog op het hoogste niveau te voetballen. Hij had vorig seizoen zijn afscheid aangekondigd, maar heeft zijn contract bij Betis nu toch met een jaar verlengd.

Joaquin is een echt clubicoon van Betis. Als jeugdproduct debuteerde hij in 2000 in de eerste ploeg. Na 6 seizoenen verhuisde de Spanjaard naar Valencia (2006-2011). Vervolgens speelde hij ook voor Malaga (2011-2013) en Fiorentina (2013-2015) om daarna terug te keren naar zijn moederclub in Sevilla, waar hij aanvoerder is.

Met de beker vorig seizoen leek het een afscheid in schoonheid te worden, maar hij is er dan toch nog niet klaar mee. In 2020-2021 werd hij de speler die het vaakst het groen-witte shirt droeg. Hij zit nu aan 451 officiële duels, goed voor 61 goals en 44 assists.

Voor La Roja telt de voormalige international 52 caps (4 doelpunten).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.