Ga naar de inhoud

Op bezoek bij de drie Belgian Cats in Chicago: "We hebben de juiste beslissing gemaakt"

De regerende kampioen en de huidige competitieleider in de WNBA, Chicago Sky, is de ploeg waar 3 Belgen,  Emma Meesseman, Julie Allemand en assistent-coach Ann Wauters, sinds een paar maanden vertoeven. Sportweekend zocht hen op in de "Windy City".

Bekijk hier de reportage

Meesseman in Chicago: "Juiste beslissing gemaakt"

Het was een grote stap in het onbekende: Emma Meesseman was dolgelukkig in Washington, waar ze sinds 2010 speelde en in 2019 met de Mystics WNBA-kampioen werd. Toch koos de Belgian Cat na lang tobben voor een nieuw Amerikaans avontuur bij Chicago, vorig seizoen de kampioen in de WNBA.

 

"Who in the right mind leaves Washington behind?”, stelde voormalig Sportvrouw van het Jaar Meesseman zich de vraag. "De ene dag vroeg ik me af wat ik gedaan had, de andere dag wist ik dat het goed was. Uiteindelijk heb ik toch de juiste beslissing gemaakt."

 

Chicago Sky staat nu aan de leiding in de WNBA, met Meesseman in een bepalende rol. "Voor mij is Emma zo belangrijk voor de ploeg”, vindt Ann Wauters, assistent-coach bij Chicago Sky. 

 

"Ze doet dat op een niet-egoïstische manier. Dat is een zeldzame kwaliteit. Ook daarom is zij een belangrijke pion om hopelijk opnieuw kampioen te worden."

Emma Meesseman is een belangrijke pion om kampioen te worden.

Ann Wauters, assistent-coach Chicago Sky

Ook Julie Allemand schrijft hier een mooi verhaal. De spelverdeelster van de Belgian Cats heeft na een inloopperiode duidelijk haar draai gevonden.  

 

"Ik ben blij met deze rol", vertelt Julie Allemand, die moet opboksen tegen Courtney Vandersloot, een van de beste point guards ter wereld. En dan is het uiteraard knokken om speelminuten.

"Het is de eerste keer dat dat me overkomt. Bij mijn eerdere ploegen kreeg ik direct veel minuten. Dit is anders, maar ik denk dat ik dit proces eens moest doormaken. Ik moet dat ook leren, want het is niet gemakkelijk."

(Lees meer onder tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De coach Ann Wauters: "Dit ligt me wel"

De drie Belgen zijn uit hun comfortzone gekomen om zich verder te ontplooien. Voor Wauters is dit na een lange carrière als speelster een ontdekkingsreis om te zien hoe ze zich voelt als coach.

 

"Motiveren, coachen en positief zijn: dat ligt me wel, daarom zie ik wel een toekomst daarin voor mij”, vertelt Wauters, die in de toekomst ook lijkt open te staan voor een rol als hoofdcoach. "Ik denk dat ik verschillende stappen moet zetten en dit is een eerste."