Wout van Aert na "klotevraag" over doping: "Het wielrennen is veranderd"

  De overweldigende manier waarop Jumbo-Visma zeker in deze laatste dagen van de Tour heeft toegeslagen, heeft enkele journalisten ertoe aangezet de "dopingvraag" toch ook eens op te werpen. Terwijl Jonas Vingegaard sereen reageerde, is Wout van Aert duidelijk geërgerd.

  De vele zwarte bladzijden uit het verleden blijven het wielrennen achtervolgen. Als er dan een ploeg zó bovenuitsteekt als Jumbo-Visma kunnen de onvermijdelijke dopingvragen niet uitblijven.

   

  "Ik heb zelfs geen zin om te antwoorden op die 'klotevraag'", reageert Wout van Aert  aanvankelijk geïrriteerd. "Telkens als iemand wint, keert die vraag terug. Omdat we presteren, moeten we onszelf verdedigen? Dat snap ik niet. We hebben hier hard voor gewerkt."

   

  "Het wielrennen is veranderd: we worden een heel jaar lang gecontroleerd, tot bij ons thuis. En voor de rest doen we niets anders dan trainen. Als je ziet hoe de ploeg is geëvolueerd de voorbije jaren, dan weet je dat dit succes niet uit het niets komt."

   

  Ook gele trui Jonas Vingegaard wuifde de suggesties weg. "We zijn volledig clean, iedereen bij onze ploeg. Dat kan ik jullie allemaal verzekeren: niemand neemt hier verboden middelen."

   

  "Waarom we dan zo goed zijn? Dankzij onze voorbereiding. We doen meer hoogtestages dan anderen en we halen het uiterste eruit qua materiaal, training en voeding. Qua voorbereiding is er geen beter team, daarom moeten jullie ons vertrouwen."

  Qua voorbereiding is er geen beter team. Daarom moeten jullie ons vertrouwen.

  Jonas Vingegaard

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Jonas VingegaardTJV79:33:20
  2Tadej PogacarUAD+2:43
  3Geraint ThomasIGD+7:22
  4David GauduGFC+13:39
  5Aleksandr VlasovBOH+15:46
  6Nairo QuintanaARK+16:33
  7Romain BardetDSM+18:11
  8Louis MeintjesIWG+18:44
  9Alexey LutsenkoAST+22:56
  10Adam YatesIGD+24:52