Ploegbaas Jumbo-Visma: "Kenners zeiden dat groen en geel pakken, niet kon"

  Ploegbaas Richard Plugge kan niet anders dan tevreden zijn.

  Het scenario in de Tour van 2022 overtreft de stoutste dromen van Richard Plugge. De ploegbaas van Jumbo-Visma was dan ook een tevreden man nadat Jonas Vingegaard de eindzege veilig had gesteld. "Vanaf december zijn we hier mee bezig", vertelde de Nederlander.

  "Dit is waar we heel hard en heel lang voor gewerkt hebben", steekt Plugge van wal. "We hebben alle scenario's doorgenomen en hard getraind. Sacrifice, vanaf december zijn we hier mee bezig."

   

  "Alle kenners zeiden dat geel en groen samen pakken, niet kon. "Wout moet zich veel meer opofferen voor Jonas", zeiden ze en dat heeft hij gedaan. Hij heeft het groen nu en heeft, ik ben de tel kwijt, drie of vier etappes gewonnen." Het zijn er voorlopig drie, maar daar kan zondag nog verandering in komen.

   

  "Dit is meer dan we gehoopt hadden. Ik droom graag, maar het mag altijd een beetje meer zijn. Nu is  het dat beetje meer."

   

  "Wout van Aert offert zich ook soms op voor Jonas. En andersom. Iedereen offert zich af en toe op voor een ander. Het is een teamsport. Hulde aan Merijn Zeeman en Grischa Niermann. Dat ze die groep zo hebben kunnen kneden."

  Tour de France klassement