Serge Pauwels in Vive le Vélo: "Als Ineos nog de ambitie heeft om de Tour te winnen zullen ze moeten gokken"

  Kunnen de Ineos Grenadiers de Tour nog op zijn kop zetten?

  Het is money time in de Ronde van Frankrijk. Na een (stevige) opwarmer in de etappe richting Foix trekken de renners vanaf morgen diep de Pyreneeën in. Jumbo-Visma en UAE deelden al in de klappen en zagen verschillende renners opgeven, maar de Ineos Grenadiers zijn nog steeds compleet: "Als ze nog ambitie hebben, zullen ze moeten gokken", vertelde Serge Pauwels in Vive le Vélo. 

  Na 16 etappes hebben de Ineos Grenadiers met Geraint Thomas (3e), Adam Yates 6e) en Thomas Pidcock (10) nog steeds drie renners hoog staan in het klassement. Ook de Colombiaan Daniel Felipe Martinez lijkt na een moeilijke week stilaan aan de betere hand.

   

  De Britse sterrenformatie won in het afgelopen decennium liefst 7 keer de Tour met Froome, Wiggins, Thomas en Bernal. Kan het nu dan tevreden zijn met een podiumplek voor Thomas?

   

  "In teamverband zou de strijd eigenlijk al geleverd moeten worden door Ineos", vertelde Pauwels in Vive le Vélo. "Het zijn allemaal een soort van diesels. Ze reageren niet op de snedige demarrages van Pogacar en Vingegaard omdat het gewoon te snel gaat."

  Als Ineos de ambitie nog heeft om de Tour te winnen dan zullen ze zwaar moeten gokken.

  Serge Pauwels in Vive le Vélo

  "De enige oplossing is dan dat ze het effectief van ver gaan proberen. Morgen zijn er 4 echt zware beklimmingen na elkaar met weinig mogelijkheden om te recupereren. Ik hoop dat Yates en Thomas durven om het eens van verder te proberen. Als ze echt nog ambitie hebben om de Tour te winnen, moeten ze zwaar gaan gokken."


  "Ik hoopte eigenlijk dat ze vandaag ook iets zouden proberen. Het is dan de vraag of ze niet kunnen of liever consolideren."


  Ook de jonge belofte van Lotto Soudal Alec Segaert ziet daar nog mogelijkheden: "Man-tegen-man zal het heel moeilijk zijn, maar er zijn misschien andere manieren om hen te verschalken. Van verder aangaan zou dan inderdaad de oplossing kunnen zijn."

  De superdag van Tadej Pogacar

  De meest logische strijd de komende dagen is die tussen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard. De jonge Sloveen beloofde vuurwerk en lost die belofte ook in, maar kon de Deen vooralsnog niet kraken bergop.

   

  "Je merkt toch ook een zekere twijfel", ging Loïc Segaert, de broer en coach van Alec, verder in Vive le Vélo. "Hij heeft er ook zijn twijfels bij of het nog zal lukken en dat is uiteraard normaal."

   

  "Hij heeft gezegd dat hij het iedere beklimming zal blijven proberen", gaat Pauwels verder. "Al voel je toch bij hem dat het zeer moeilijk zal worden."

   

  "Het is wel zo dat Pogacar in elke grote ronde altijd wel eens een superdag kende. Vorig seizoen was dat in die etappe naar Le Grand Bornand waar hij 3 minuten pakte op de concurrentie. Als die dag nog moet komen dan kan het wel."

  Met Serge Pauwels, Alec Segaert en Loïc Segaert

  Talkshow waarin Karl Vannieuwkerke samen met zijn gasten terugblikt op de voorbije Tourdag. Sammy Neyrinck is er opnieuw bij voor reportages uit de buik van het peloton of opmerkelijke verhalen langs het Tourparcours. En natuurlijk kan ook de rubriek 'Touristique' niet ontbreken om een vleugje Frankrijk in de Vlaamse huiskamer te brengen. De gasten zijn Serge Pauwels, Alec Segaert en Loïc Segaert.
  bekijk dit programma op VRT NU

  Gerelateerd:

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritKopenhagen - Kopenhagen13,2 kmLampaertLampaert
  2wegwedstrijdRoskilde - Nyborg199,2 kmJakobsenvan Aert
  3wegwedstrijdVejle - Sønderborg182 kmGroenewegenvan Aert
  4wegwedstrijdDuinkerke - Calais171,5 kmvan Aertvan Aert
  5wegwedstrijdLille - Arenberg157 kmClarkevan Aert
  6wegwedstrijdBinche - Longwy219,9 kmPogacarPogacar
  7wegwedstrijdsemi bergetappeTomblaine - La Planche des Belles Filles176,3 kmPogacarPogacar
  8wegwedstrijdsemi bergetappeDole - Lausanne186,3 kmvan AertPogacar
  9wegwedstrijdsemi bergetappeAigle - Châtel192,9 kmJungelsPogacar
  10wegwedstrijdsemi bergetappeMorzine - Megève145,1 kmCortPogacar
  11wegwedstrijdbergetappeAlbertville - Col du Granon151,7 kmVingegaardVingegaard
  12wegwedstrijdbergetappeBriançon - Alpe d'Huez165,1 kmPidcockVingegaard
  13wegwedstrijdsemi bergetappeLe Bourg-d'Oisans - Saint-Étienne192,6 kmPedersenVingegaard
  14wegwedstrijdsemi bergetappeSaint-Étienne - Mende192,5 kmMatthewsVingegaard
  15wegwedstrijdsemi bergetappeRodez - Carcassonne202,5 kmPhilipsenVingegaard
  16wegwedstrijdsemi bergetappeCarcassonne - Foix178,5 kmHouleVingegaard
  17wegwedstrijdbergetappeSaint-Gaudens - Peyragudes129,7 kmPogacarVingegaard
  18wegwedstrijdbergetappeLourdes - Hautacam143,2 kmVingegaardVingegaard
  19wegwedstrijdCastelnau-Magnoac - Cahors188,3 kmLaporteVingegaard
  20individuele tijdritLacapelle-Marival - Rocamadour40,7 kmvan AertVingegaard
  21wegwedstrijdParis La Défense Arena - Parijs115,6 kmPhilipsenVingegaard