Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Verliest deze Giro zijn pronkstuk? "Stelvio geschrapt uit parcours wegens te veel sneeuw"

 vr 10 mei 2024 14:06
Er ligt nog te veel sneeuw op de legendarisch Stelvio om er een peloton over te sturen, oordeelt de Giro-organisatie.

De zestiende rit van de Giro wordt mogelijk onthoofd. De Italiaanse openbare omroep RAI meldt dat de beklimming van de legendarische Stelvio uit de etappe wordt geschrapt. Er ligt nog te veel sneeuw op de berg, die dit jaar het hoogste punt is van de Giro, en dat brengt veiligheidsrisico's met zich mee.

Al voor de start van de Giro werden er vraagtekens geplaatst bij de passage over de Stelvio. De legendarische berg met de vele haarspeldbochten is voorzien aan het begin van rit zestien in de Giro. De berg is ook de Cima Coppi, het hoogste punt van de Italiaanse wielerronde.

 

Een nieuwe inspectie van de koersorganisatie zou nu uitsluitsel hebben gebracht: het peloton zal op 21 mei niet over de berg trekken. Dat meldt de Italiaanse openbare omroep RAI.

 

Ondanks het intensieve schoonmaakwerk ligt er nog te veel sneeuw op de weg. Bovendien zou de grote hoeveelheid sneeuw langs de kant van de weg ook te veel lawinegevaar met zich meebrengen.

 

De start- en finishlijn van de zestiende etappe zouden onveranderd blijven. De organisatie kiest dan voor een alternatieve route, wellicht via Val Monastero.

Gerelateerd: