Tadej Pogacar na aanvalswerk: "Vandaag was niet ideaal, maar morgen en overmorgen liggen er kansen"

  Pogacar probeerde het, maar Vingegaard loste hem van geen vin.

  Tadej Pogacar had aanvalswerk beloofd, Jonas Vingegaard was klaar om het mijnenveld te bewandelen. Op de Port de Lers probeerde de Sloveen het een handvol keer (bergop én bergaf), maar er was geen afscheiding. Hoe reageerden de nummers 1 en 2?

  Pogacar: "Niet de ideale dag, uitkijken naar morgen en overmogen"

  Op de Port de Lers probeerde Tadej Pogacar de poort naar de finale open te beuken, maar hij raakte zoals dat de voorbije dagen al het geval was niet verlost van gele trui Jonas Vingegaard: "Ik probeerde het, maar het leverde geen gewenst resultaat op", vertelde Pogacar na afloop van de etappe.

   

  "Soler sukkelde dan ook nog eens met zijn gezondheid en Majka had materiaalpech. Het was dus allemaal niet geweldig, maar ik hoop op beterschap in de komende dagen."

   

  Met nog 2 zware ritten in de Pyreneeën voor de boeg liggen er volgens de beste jongere in deze Tour nog heel wat kansen: "Ik heb een verkenning gedaan van de komende etappes. Deze rit was niet ideaal om tijdwinst te boeken, maar die van morgen en overmorgen wel."

   

  "Of ik dan zoals vandaag iets ga proberen in de afdaling? Niet speciaal, we zullen wel zien hoe de koers verloopt", klonk het bij de strijdvaardige Pogacar.

  Ik probeerde om Vingegaard onder vuur te nemen, maar het leverde niet het gewenste resultaat op.

  Tadej Pogacar

  Vingegaard: "Aanwezigheid Van Aert hield Pogacar tegen"

  Ook gele man Jonas Vingegaard liet zijn licht schijnen op de gebeurtenissen in deze etappe: "De tactiek van onze ploeg klopte perfect. Het was voor mij heel belangrijk dat Van Aert voorin zat, anders had Pogacar misschien nog een aanvalspoging gedaan in de afdaling richting Foix."

   

  "Dit plan werkte uitstekend voor ons vandaag, maar hoe we het de komende dagen zullen aanpakken moeten we nog bespreken."

   

  In de dag voor de rustdag kwam Vingegaard nog stevig ten val, maar daar heeft hij naar eigen zeggen geen last meer van: "Op de rustdag voelde ik me eigenlijk al zeer goed, maar was ik nog wat stijf bij het wandelen."

   

  "Dat was vandaag eigenlijk ook volledig verdwenen. Die val zal me in de komende dagen niet tegenhouden", klonk het bij de zelfzekere gele man.

  De aanvalspogingen van Pogacar in de etappe naar Foix

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Hugo HouleIPT4:23:47
  2Valentin MadouasGFC+1:10
  3Michael WoodsIPT+1:10
  4Matteo JorgensonMOV+1:12
  5Michael StorerGFC+1:25
  6Aleksandr VlasovBOH+1:40
  7Dylan TeunsTBV+1:40
  8Simon GeschkeCOF+2:11
  9Mathieu BurgaudeauTEN+5:04
  10Damiano CarusoTBV+5:04