Ga naar de inhoud

Kim Huybrechts loopt breuken in werparm op bij gevecht na bekerfinale: "Ik werd aangevallen in de rug"

 vr 10 mei 2024 11:41
Kim Huybrechts.

Kim Huybrechts heeft een zware blessure opgelopen na een dagje bekerfinale. Met vrienden en familie ging de Belgische darter en Antwerp-supporter naar de Heizel. Na de finale raakte hij betrokken bij een vechtpartij, waarin Huybrechts een dubbele breuk in het sleutelbeen van zijn rechterarm - zijn werparm - opliep. "Gelukkig genezen die breuken snel", blijft hij optimistisch.

Wat een leuke uitstap moest worden met zijn geliefden, draaide uit op een kleine nachtmerrie voor Kim Huybrechts.

 

De Belgische darter - een fervent Antwerp-supporter - kwam na de bekerfinale tussen Union en Antwerp in aanvaring met een groep jongeren, zo getuigde hij op Radio 2.

 

"De rij naar de bussen stropte door hen en ik wilde er met een vriend voorbij lopen. Toen kreeg ik plots een duw langs achter en daarop volgde een klap met een helm."

 

"Toen ik achter de dader aan wilde gaan, werd ik getackeld en ben ik gevallen. Dan kreeg ik nog een stamp."

 

"Ik wilde niet riskeren dat het nog erger zou worden. Thuis ben ik dan meteen naar de spoed gegaan en daar bleek dat mijn rechtersleutelbeen op twee plaatsen gebroken was."

Huybrechts liep een dubbele breuk in zijn sleutelbeen op.

Anderhalve maand out

Dat betekent slecht nieuws voor onze landgenoot, want Huybrechts liep de blessures op aan zijn rechterarm - zijn werparm. Er wacht Huybrechts nu een operatie.


"Gelukkig hebben ze me wel verteld dat breuken aan het sleutelbeen bij de breuken zijn die het snelste genezen. Ik zou 4 tot 6 weken out zijn. Ik hoop dus op 4 weken, want dan staat er alweer een toernooi op het programma", blijft 'The Hurricane' hoopvol.


De politie van Brussel bevestigde dat er enkele vechtpartijen waren na de bekerfinale, maar zij hadden geen informatie over gewonden. "Ik heb ook nog geen klacht ingediend", klink het.


"Daar in dat parkje heb ik ook geen politie gezien, wat ik wel vreemd vond. Ik weet ook niet of het zin heeft om een klacht in te dienen, want veel weet ik niet van de dader."

Ik zou 4 tot 6 weken out zijn. Ik hoop dus op 4 weken, want dan staat er alweer een toernooi op het programma.

Kim Huybrechts

Streep door World Cup?

Het incident is een nieuwe smet op een bewogen seizoen voor Huybrechts. De Belgische nummer twee in het darts kwam begin dit jaar al in opspraak nadat hij collega-darter Mike De Decker bedreigd had. Het tuchtorgaan van de professionele dartsfederatie PDC gaf hem daarvoor een boete.

 

Ook met die andere Belgische topper, Dimitri Van den Bergh, ligt Huybrechts al een tijdje overhoop. De ruzie kwam vorig jaar op de World Cup, het landentoernooi waar Huybrechts samen met Van den Bergh aantrad, openlijk tot uiting.

 

De kans dat Huybrechts ook dit jaar de World Cup zal spelen met Van den Bergh lijkt door zijn schouderblessure miniem. Het toernooi vindt immers eind juni plaats, te kort dag voor Huybrechts om helemaal fit te raken. De Decker neemt wellicht zijn plaats in aan de zijde van Van den Bergh.

Gerelateerd: