Ga naar de inhoud

Zelden gezien: ploegmaats Van den Bergh en Huybrechts gunnen elkaar geen blik

 do 15 juni 2023 23:00
Van den Bergh en Huybrechts
Dimitri Van den Bergh viert in zijn eentje, Kim Huybrechts gunt hem geen blik.

Bijzonder bevreemdende taferelen op de World Cup of Darts, waar het Belgische duo Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Finland inblikte zonder elkaar een blik waardig te gunnen. "Dit speelt al enkele weken", gaf Huybrechts na de match toe. "We hebben het willen uitpraten, maar een goed gesprek was dat niet."

België is in Frankfurt een van de topfavorieten op de wereldtitel op de World Cup of Darts, wat het in zijn eerste groepsmatch ook liet zien door Finland in de pan te hakken met 4-0.

 

Dat Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts elkaar daarbij op geen enkel moment aankeken, maakte de zege des te opmerkelijker.

De twee Belgen stonden tot voor dit toernooi bekend als twee goeie vrienden, maar nu is er duidelijk een kink in de kabel gekomen en ze deden allebei weinig moeite om dat te verbergen op het podium.

Terwijl "Dancing Dimi" zijn reputatie nog alle eer aan deed om de zege uitgebreid te vieren, borg Huybrechts zijn pijltjes ingetogen op na de zege. De twee mannen wisselden geen vuistjes, handdrukken of zelfs maar blikken uit.

 

Na de wedstrijd deed Van den Bergh In het interview alsof zijn neus bloedde. "We staan er om onze job te doen. Hij doet zijn ding, ik mijn ding. We gaan samen voor een einddoel."

Het is voor mij de eerste keer dat ik een dubbeltoernooi speel met iemand waar ik niet mee overeenkom.

Kim Huybrechts

Huybrechts was in een eerste interview aanvankelijk ook afwijzend, maar ging er bij Online Darts dan toch dieper op in.

"Dit speelt nu al enkele weken. Ik heb geprobeerd om met Dimitri te spreken voor het toernooi, maar een echt goed gesprek was dat niet. Ik wil er niet over uitweiden, maar we zullen wel zien hoelang dit binnenskamers blijft."

 

"Het is voor mij de eerste keer dat ik een dubbeltoernooi speel met iemand waar ik op dat moment niet mee overeenkom. Maar dit is mijn toernooi, ik sta hier al voor de twaalfde keer, ik heb er geen seconde aan gedacht om niet te spelen."

 

"We hebben onze job gedaan, Dimitri speelde heel erg goed, ik heb nog wat werk, maar ik zal er wel staan."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.