Ga naar de inhoud

Minister Verlinden wuift Flames uit: "Jullie zijn rolmodellen voor zoveel jonge meisjes"

Minister Verlinden sprak de Red Flames toe tijdens hun ontbijt op de luchthaven voor hun vertrek naar Engeland.

Vanavond wordt het EK voetbal op gang getrapt tussen gastland Engeland en Oostenrijk. Deze ochtend zijn ook de Red Flames vertrokken richting Engeland. Ontbijten deden ze nog op de luchthaven, minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden at mee en wuifde hen uit. "Jullie hebben de wereld al mooier en sportiever gemaakt", stak ze hen een hart onder de riem.

Als vrouw kwam minister Verlinden de vrouwelijke sterren een hart onder de riem steken. Het is een bijzondere prestatie voor de Flames om er op het EK bij te kunnen zijn.

 

“We zijn ongelofelijk trots op zoveel vrouwelijk talent met zoveel girlpower”, zegt Minister Verlinden. “Jullie zijn rolmodellen voor heel veel jonge en iets grotere meisjes die willen voetballen. En maken op die manier de wereld mooier en sportiever. Dat hebben jullie alvast bereikt."

 

“Er moet nog meer aandacht komen voor het vrouwenvoetbal. Vrouwen leveren ook bijzondere prestaties, daarom vind ik het belangrijk dat we daar voldoende "spotlight" opzetten.”

De minister kijkt uit naar de matchen van de Red Flames. En bevestigde ook – als alles goed gaat - dat ze persoonlijk aanwezig zal zijn bij de derde speeldag in Manchester tegen Italië, waar ze naar eigen zeggen “met heel veel plezier gaat supporteren”.

 

“Ik ben ervan overtuigd dat met al het talent dat in België, en ook internationaal, speelt, dat jullie heel ver gaan geraken."

"Ik wens jullie bovendien veel plezier en dat jullie terecht mogen genieten van die bijzondere momenten. Ik wens jullie het allerbeste en zo mooi mogelijke resultaten”, besluit Verlinden.