Ga naar de inhoud

Red Flames ronden met vertrouwen EK-voorbereiding af: "Helemaal klaar om naar Engeland te trekken"

Een symbolisch einde van de voorbereiding: de officiële ploegfoto.

Komende woensdag is het zover. Dan stappen de Red Flames op het vliegtuig naar Manchester voor het EK voetbal. Het tweede grote toernooi voor de Belgen, die met vertrouwen aan hun avontuur beginnen. "Iedereen heeft wat meer ervaring, we weten nu wat het is om EK te spelen", is doelvrouw Nicky Evrard zelfzeker.

"Het voorbereidingsprogramma in de Ardennen was heel pittig, we hebben veel gelopen", zegt Nicky Evrard na een lange aanloop naar het EK. "We zijn helemaal klaar om naar Engeland te trekken."

 

Een lange voorbereiding was het zeker. De Red Flames werkten 4 oefenduels af, met 2 logische overwinning, maar ook met een nederlaag tegen Oostenrijk. Zorgde die voor twijfels bij de Belgen?

 

"Oostenrijk was een hele goede tegenstander. Ze hebben een sterk blok neergezet, dat wisten we ook. Verlies is nooit leuk, maar we moeten het ook relativeren. We mogen het ook niet in onze hoofden laten kruipen, dat zou jammer zijn als je ziet wat voor een parcours we afgelegd hebben."

 Laten we eerst maar IJsland onder handen nemen.

Nicky Evrard

Na het Europees Kampioenschap in Nederland, zijn de Flames weer van de partij in Engeland. Met iets meer ambities. "Het vorige EK was het eerste grote toernooi waar we op aanwezig waren. Nu heeft iedereen wat meer ervaring en weten we wat het is om op een EK te spelen."


Een stevige groep met IJsland, Frankrijk en Italië staat op de agenda. "Het cliché luidt dat alle 3 de wedstrijden erg belangrijk zijn, maar we beseffen ook dat we er goed voor staan als we tegen IJsland winnen", weet Evrard. 

 

Want bij een slechte start, wordt het een moeilijke opdracht voor de Flames in groep D. "Frankrijk is een van de favorieten op eindwinst, tegen hen moeten we heel scherp en compact spelen. Maar laten we eerst maar IJsland onder handen nemen."

"Media legden wat extra druk op mijn positie"

In de aanloop naar het toernooi, werd de positie van Evrard onder de lat in vraag gesteld. Diede Lemey werd doelvrouw van het jaar in de Serie A. Zorgde dat voor twijfels bij de nummer 1 van de Flames? "Nee totaal niet", zegt de speelster van Gent. 

 

"Ik ben blij voor Diede dat ze een goed seizoen heeft gespeeld in Italië. Maar ik moet dat relativeren, want ik speelde ook een sterk seizoen bij Gent. Ook bij de Flames stond ik er elke wedstrijd, dus ik heb nooit aan mezelf getwijfeld. Ik vond het sowieso jammer dat de media twijfelden aan mijn plaats, maar zelf was ik er niet mee bezig."

 

En dus maakt Evrard zich op voor de eerste groepswedstrijd tegen IJsland op 10 juli.