2. 88' - Geel - Misa Rodríguez
      1. 116' - Verv. Keira Walsh door Jill Scott
      2. 117' - Verv. Lauren Hemp door Nikita Parris
      Europees Kampioenschap Vrouwen - speeldag 1 - 20/07/22 - 21:00

Engeland staat in de halve finale van het EK. Het gastland had verlengingen nodig om met een zeer verdienstelijk Spanje af te rekenen. Het werd 2-1. In de halve finale wacht België of Zweden.

De Engelsen hadden tot vanavond weinig problemen gehad met hun tegenstand. De ploeg kwam uit de groepsfase met 3 gewonnen wedstrijden, 3 clean sheets en 14 gescoorde doelpunten.

Met Spanje had het gastland meer moeilijkheden. De Spanjaarden begonnen hevig aan de wedstrijd en dankzij hoog drukzetten, kregen de Engelsen weinig ruimte om te voetballen. Spanje was baas over de bal en de betere ploeg.

10 minuten voor rust was er bijna de verlossing voor Engeland. Ellen White scoorde de openingstreffer, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft bleef Spanje dominant en verzorgd spelen. Na een vloeiende aanval maakte Gonzalez het dan ook eens af. 0-1.

De Lionesses met de rug tegen de muur.

Het slotoffensief van de Engelsen leek te laat te komen, maar in de laatste 10 minuten was het dan toch prijs. Toone verlengde een kopbal in doel en forceerde op die manier verlengingen.

Onder impuls van het Engelse thuispubliek trokken de Lionesses steeds meer het laken naar zich toe in het extra halfuur. Een knap schot van Stanway van net buiten de 16 legde de 2-1 eindstand vast. In de halve finale wacht België of Zweden.

120+5'
      120+3'
      Nikita Parris (Engeland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Mapi León (Spanje).
      120+2'
      Sheila García (Spanje) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Alex Greenwood (Engeland).
      120+1'

120'
      Hoekschop voor Spanje. Aitana Bonmatí trapt die naar de tweede paal.
      119'
      119'
      Sheila García (Spanje) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op de tegenstander.
      117'
      116'
      115'
      Vrije trap voor Engeland. Olga Carmona (Spanje) hield Chloe Kelly vast en dat had de scheidsrechter gezien.
      111'
      Ona Batlle (Spanje) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Chloe Kelly (Engeland).
      111'
      Hoekschop voor Spanje. Mapi León trapt die naar de tweede paal.
      109'
      Olga Carmona (Spanje) trapt met haar linkervoet op doel, maar haar schot gaat naast.
      109'
      Amaiur Sarriegi (Spanje) kan aanleggen met haar linkervoet, maar haar schot wordt afgeblokt.
      108'
      Bij Engeland wordt de hoekschop genomen door Alex Greenwood. Haar voorzet gaat richting de eerste paal.