Ga naar de inhoud

LIVEBLOG: Alle Red Flames tekenen present voor laatste training, morgen wacht EK-opener tegen IJsland

Vanmiddag stond de laatste training op het menu, morgen is de EK-opener om 18u tegen IJsland.

Nog 1 keer slapen en dan spelen de Red Flames hun EK-opener tegen IJsland. De Flames vertoeven sinds woensdag in Engeland. Volg hier alle nieuwtjes over de Belgische voetbalvrouwen richting hun eerste wedstrijd in Groep D. 

Red Flames spelen zondag 1e EK-duel tegen IJsland

spinner
 1. 22 uur 19. Een dag in het spoor van de Flames.

  Een dag in het spoor van de Flames

 2. 14 uur 06. Red Flames trainen laatste keer voor IJsland.

  Red Flames trainen laatste keer voor IJsland

 3. 14 uur 05. Iedereen present op laatste training. De Red Flames hebben vanmiddag in basiskamp Wigan een 4e en laatste keer getraind op Engelse bodem voor hun openingsmatch morgen tegen IJsland. Net zoals de voorbije dagen kon coach Ives Serneels een beroep doen op alle 25 geselecteerden, invalsters Jill Janssens en Lenie Onzia incluis. Féli Delacauw kampte met stijfheid en trainde daarom maar een half uur mee met de groep, maar volgens de bondscoach raakt de middenveldster zeker speelklaar voor IJsland. Hetzelfde geldt voor centrale verdediger Laura Deloose, die wat met haar enkel sukkelde. De training was opnieuw maar een kwartier open voor de pers, voor het eerst was ook de zon van de partij. .
 4. Coach Ives Serneels monstert zijn troepen. 14 uur 04.
 5. Tessa Wullaert. 14 uur 04.
 6. 13 uur 58. Belgen trainen niet in stadion. In de vooravond, om 18.45 u, staan bondscoach Serneels en kapitein Tessa Wullaert de media te woord in het Manchester City Academy Stadium. In dat stadion, met slechts 4.700 zitplaatsen, spelen de Flames tegen IJsland. In tegenstelling tot de Belgen trainen de IJslanders vandaag wel in het stadion dat deel uitmaakt van het oefencomplex van Manchester City, de Engelse topclub met sterspeler Kevin De Bruyne. Die training staat gepland om 17.45 u. Daarvoor is er een persmoment met bondscoach Thorsteinn Halldorsson en aanvoerster Sara Björk Gunnarsdottir. .
 7. 09-07-2022.
 8. 22 uur 35. De dag van de Flames.

  De dag van de Flames

 9. 21 uur 18.
 10. 21 uur . Julie Biesmans: "Tegen IJsland meteen onze stempel zetten".

  Julie Biesmans: "Tegen IJsland meteen onze stempel zetten"

 11. 21 uur . Marie Minnaert: "Iedereen maakt kans om te spelen, die competitie is positief".

  Marie Minnaert: "Iedereen maakt kans om te spelen, die competitie is positief"

 12. 20 uur 31. Tison: middenveld of achterin? Charlotte Tison is al bijna 6 jaar Red Flame, maar ze telt nog maar 13 caps. Bij haar club Anderlecht speelt Tison doorgaans op het middenveld, terwijl bondscoach Ives Serneels haar bij de nationale ploeg centraal achterin posteert. Zelf ziet ze die polyvalentie als een voordeel, zo legt de perfect tweetalige Red Flame uit tijdens een persmoment in het hotel van de Belgische selectie in Wigan. .
 13. 20 uur 30. De keuze is aan de coach. Hij weet ook dat als er iets gebeurt op het middenveld, ik een optie ben. Ik zie mijn polyvalentie zeker als een positief punt. Charlotte Tison.
 14. 20 uur 29. Opstelling bekend. Sinds donderdag kennen de Flames de opstelling voor de eerste match. "Het is belangrijk, denk ik, als starter dat je dat weet. Maar uiteindelijk moet iedereen altijd klaar zijn", verklapt Tison niet dat zij erbij is of niet. .
 15. 20 uur 28. "Alleen maar meer goesting". Zondag komen de Red Flames als een van de laatste teams dit EK eindelijk een eerste keer in actie. "Iedereen zit vol spanning te wachten op die eerste wedstrijd. We kijken er allemaal naar uit, zeker nu we de wedstrijden van de andere ploegen kunnen volgen. Dat geeft alleen maar meer "goesting" om er zelf aan te beginnen", zegt Charlotte Tison. "We mogen IJsland niet onderschatten. Maar we moeten van onze eigen kracht uitgaan", onderstreept de Red Flame. "De fouten die we in de voorbereiding hebben gemaakt, mogen we niet maken op het EK, want die zullen we dan cash betalen." In de oefenmatch vooraf begonnen de Flames vaak te slap. "Dat was inderdaad een werkpunt, daar trainen we hier op. We weten dat het op het EK vanaf de eerste minuut of vanaf de eerste seconde moet zijn." .
 16. 20 uur 23. Charlotte Tison: "Op het EK zal het vanaf de eerste seconde moeten zijn".

  Charlotte Tison: "Op het EK zal het vanaf de eerste seconde moeten zijn"

 17. 13 uur 50. Derde training zit erop. Voor de Red Flames stond vrijdag in het oefencomplex van Wigan Athletic een derde training op het programma in aanloop naar hun openingswedstrijd op het EK tegen IJsland. Alle 25 internationals, reserven Jill Janssens en Lenie Onzia incluis, tekenden present bij de start omstreeks 12 uur onze tijd. Net zoals de voorbije dagen stelde de voetbalbond alleen het eerste kwartier open voor de pers. De Flames warmden onder een bewolkte hemel op met een aantal stretch- en sprintsessies. Aansluitend stonden de eerste oefeningen met de bal op het programma. Vrijdagavond om 18 uur staan in het hotel van de Belgische selectie persbabbels op het programma met Julie Biesmans, Marie Minnaert en Charlotte Tison. Zaterdag staat voor de Belgische ploeg om 12.30 uur een laatste training in Wigan op het menu alvorens de Flames zondag hun EK openen tegen IJsland. Die wedstrijd start om 18 uur Belgische tijd in het Manchester City Academy Stadium. Tegenstander IJsland traint zaterdag in tegenstelling tot de Belgen wel in het stadion waar de wedstrijd zal plaatsvinden. .
 18. 08-07-2022.
 19. 19 uur 24. Sari Kees: "Verliezen is uit den boze".

  Sari Kees: "Verliezen is uit den boze"

 20. 19 uur 09. Tysiak of Kees in de verdediging? . Amber Tysiak en Sari Kees lijken onder mekaar uit te zullen maken wie naast Laura De Neve centraal in de verdediging mag postvatten.  "Ik denk wel dat ik mij heb bewezen", zegt de 21-jarige Kees. "Natuurlijk hoop ik nu op speelminuten op dit EK. Als de coach me een kans geeft, dan zal ik die zeker grijpen." .