Ga naar de inhoud

Bondscoach Ives Serneels: "Red Flames moeten klaar zijn voor het EK"

Enkele speelsters van de Red Flames poseren voor hun hotel in Wigan, de uitvalsbasis van de Belgen tijdens dit WK.

De Red Flames zijn woensdag gearriveerd in Engeland voor het EK voetbal. Zondag staat de eerste opdracht voor de Belgische vrouwen op het programma. De honger bij de speelsters en ook bij bondscoach Ives Serneels is groot.

De Red Flames zetten woensdag voet aan grond in Manchester, waar ze zondag IJsland partij geven in hun eerste groepsmatch op het EK. Na een lange voorbereiding snakt iedereen naar échte actie.

 

"Iedereen is positief en tevreden over de voorbereiding. Afgelopen weekend zag ik een scherpe groep in de onderlinge wedstrijdjes. Als we de hele voorbereiding bundelen, moeten de Red Flames klaar zijn. De speelsters hebben ook even hun familie kunnen terugzien. De frisheid zal nu terugkomen", meent bondscoach Ives Serneels.

 

Woensdag om 18 uur Belgische tijd zullen de Red Flames een eerste keer trainen op Engelse bodem. Dat doen ze in Wigan, waar de Belgische vrouwen hun basiskamp hebben tijdens het toernooi.

 

"Of ik al stress voel? Dat valt heel goed mee. Ik ben een emotioneel type. Ik heb adrenaline nodig om 100 procent scherp te kunnen zijn, maar dat zal wel komen. Maar het is nog veel belangrijker om op de juiste momenten de rust te bewaren."

De speelsters hebben ook even hun familie kunnen terugzien. De frisheid zal nu terugkomen.

bondscoach Ives Serneels

Vijf jaar geleden overleefden de Red Flames bij hun EK-debuut de groepsfase niet. Serneels wil ook nu niet te ver vooruit kijken. "Ik besef dat het een cliché is, maar we moeten het match per match aanpakken."

 

"Ik heb er vertrouwen in dat we zondag tegen een goed team als IJsland klaar zullen zijn om 90 minuten ons land zo waardig mogelijk te verdedigen. Het geloof is er dat we die match kunnen winnen", zegt Serneels.

 

"Na IJsland volgen nog Frankrijk en Italië, de Fransen zijn op papier de sterkste tegenstander van de Flames in de poulefase. "Als wij top zijn, kunnen we van IJsland of Italië winnen. Als er iets ontbreekt, zijn dat landen waartegen je dat cash kunt betalen."

 

"Frankrijk is een van de favorieten om het toernooi te winnen. Maar dat is pas onze tweede match. We hebben hen uiteraard al bekeken, maar de focus ligt nu toch op IJsland. Daarna zien we wel hoe we de Fransen kunnen bekampen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.