Opmerkelijk: overheid bindt strijd aan met gokreclame, Antwerp stelt gokbedrijf voor als nieuwe hoofdsponsor

  Terwijl de federale overheid de reclame voor gokbedrijven aan banden wil leggen, pakt Antwerp uit met betFIRST als nieuwe hoofdsponsor, een contract dat tot 2027 loopt.

  Twee maanden geleden kondigde minister Vincent Van Quickenborne dat reclame voor gokken tegen 2025 verboden zou worden in ons land. Een zware financiële klap voor heel wat sportclubs, zeker ook in het voetbal.

   

  Maar net wanneer gokreclame lijkt te verdwijnen, stelt Antwerp met betFIRST een gokbedrijf als nieuwe hoofdsponsor voor. Het zal op de truitjes van The Great Old Ghelamco vervangen, het bedrijf van voorzitter-eigenaar Paul Gheysens.

   

  "Deze vijfjarige overeenkomst geeft de club de mogelijkheid om voort door te groeien als Belgische topclub", lezen we in het persbericht.

   

  "We zijn enorm trots dat we een van de grootste sponsordeals uit de geschiedenis van onze club hebben kunnen realiseren", zegt Dirk Van Oekelen, COO van de club. "Hierdoor zullen we nog beter onze ambities kunnen waarmaken. Een nieuwe mijlpaal in de snelle ontwikkeling van Stamnummer 1."

  Communitywerking Antwerp First

  Naast de naam van de sponsor zal er ook af en toe "Antwerp First" op de shirts van de eerste ploeg prijken. Hiermee wil de club aandacht schenken aan de communitywerking bij Antwerp.

   

  "RAFC streeft naar inclusie van alle supporters en liefhebbers van de sport. Een aanzienlijk deel van de sponsorinkomsten zal dan ook worden ingezet om onze rood-witte community verder te ontwikkelen. Verschillende maatschappelijke projecten zijn opgebouwd rond de pijlers diversiteit, vitaliteit, duurzaamheid, mobiliteit en opleiding."