Ga naar de inhoud

Logan Vanhuys 10e op WK openwaterzwemmen, Paltrinieri wint zowel in het bad als in het meer

Logan Vanhuys is op de 10 kilometer op het WK openwaterzwemmen in Boedapest net in de top 10 geëindigd. Vanhuys zorgt zo op de valreep voor het beste Belgische resultaat op dit WK. De wereldtitel bij de mannen ging naar Gregorio Paltrinieri, die eerder al goud won op de 1.500 meter in het zwembad.

Omdat Boedapest niet aan de zee ligt, werd het WK openwaterzwemmen in het Lupameer nabij de Hongaarse hoofdstad afgewerkt. Gregorio Paltrinieri tikte na 10 kilometer als eerste aan, voor zijn landgenoot Domenico Acerenza.

 

Paltrinieri kroont zich zo tot een van dé figuren van dit WK, want hij won eerder ook al goud op de 1.500 meter vrije slag, in het zwembad dus en vervolledigde zijn setje met brons op de 4x1.500 meter estafette en zilver op de 5 kilometer openwaterzwemmen.

Logan Vanhuys tikte 2,5 minuut na winnaar Paltrinieri als tiende aan, goed voor het beste Belgische resultaat in Boedapest.

Bij de vrouwen ging de titel naar Sharon van Rouwendaal, de olympische kampioene van Rio. Het is opvallend genoeg pas haar eerste wereldtitel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.