Ga naar de inhoud

Romelu Lukaku keert terug naar Inter: het verhaal van de vroegtijdig ingeloste belofte

Romelu Lukaku is vanochtend in Milaan geland.

È a casa, hij is terug thuis. Minder dan een jaar na zijn recordtransfer naar jeugdliefde Chelsea staat Romelu Lukaku (29) terug in Milaan. Bij oude vlam Inter wil de Rode Duivel voor de tweede keer zijn voetbalgeluk terugvinden. De aanvaller is vanochtend vroeg in Milaan geland. Rond 11u vonden de medische en fysieke tests plaats.

Lukaku landt in Milaan: "Ik ben blij hier weer te zijn"

Vanochtend vroeg iets na 6 uur is Romelu Lukaku geland op de luchthaven van Milaan. Hij verliet de luchthaven met de glimlach, poseerde met een sjaal van Inter en gaf kort mee dat hij "blij is om weer terug te zijn".

Iets voor 11u kwam hij dan aan aan het medisch centrum waar de Rode Duivels getest werd. Bij het buitenkomen zwaaide Lukaku even naar de fans die waren komen opdagen om hem te verwelkomen. 

 

Na de tests volgt zijn handtekening. Inter deed er alles aan om dat voor 1 juli te laten lukken, dat is fiscaal een pak interessanter. Lukaku, vorig jaar voor meer dan 100 miljoen euro verkocht, zou voor een seizoen gehuurd worden voor een som die 10 keer lager ligt.

Bekijk hieronder de aankomst van Lukaku (Lees voort onder tweet) 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Man van zijn woord

“Ooit zal ik terugkeren naar Inter. Ik hoop er ooit opnieuw te spelen en niet op het einde van mijn carrière, maar wanneer ik nog top ben.”

Romelu Lukaku is een man van zijn woord. Amper zes maanden na zijn belofte om ooit terug te keren naar Milaan is de reünie alweer een feit.

 

Inter leent zijn voormalige kampioenenmaker het komende seizoen van Chelsea voor een huursom van 8 miljoen euro, aangevuld met nog wat bonussen en zonder aankoopoptie.

 

Lukaku en Inter gaan samen weer op zoek naar de oude successen.

Minst productieve seizoen uit zijn carrière

Nu ja… Heel ver in het verleden liggen die niet.

 

Want zou Lukaku bij het uitspreken van zijn erewoord naar Inter gedacht hebben dat hij zó snel zou terugkeren? Het is nog maar een jaar geleden dat Chelsea een recordbedrag van 113 miljoen euro betaalde om Big Rom een herkansing te geven op Stamford Bridge.

 

Alleen draaide dat door een samenloop van omstandigheden op een enorme teleurstelling uit. Na het veelbesproken interview van Lukaku met Sky Italia - waarin hij dweepte met Inter - kwamen er ook barstjes in de relatie met heel wat stakeholders. Heel wat fans keerden zich tegen de spits, bij Thomas Tuchel zakte hij nog wat verder in de pikorde.

 

Het resultaat: Lukaku draaide het minst productieve seizoen uit zijn carrière met amper acht competitiegoals en zestien basisplaatsen.

 

De jeugdliefde bleek geen trouwmateriaal.

 

Zou een nieuw seizoen beterschap brengen? Bijna alle partijen twijfelden eraan. Kersvers eigenaar Todd Boehly gaf dan maar snel groen licht voor een (tijdelijke?) scheiding.


Volgens bronnen hielp het dat de Amerikaan goeie contacten onderhoudt met Michael Yormark, CEO van Roc Nation - het bedrijf dat de belangen van Lukaku al jaren behartigt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Goed nieuws voor Rode Duivels

Voor Lukaku was Inter de enige plek die zijn gebroken voetbalhart kon lijmen. Zoals de Italiaanse topclub dat eerder al deed na de pijnlijke breuk met Manchester United.

 

De recordschutter stak nooit weg dat hij zich, net als de rest van zijn familie, geweldig voelde in Milaan. Het is veelzeggend dat Lukaku nooit overwoog om zijn luxueuze appartement te verkopen na zijn vertrek. Straks mag de sleutel weer bovengehaald worden.

 

Dat hij financieel - naar verluidt 30% - moet inleveren? Dat neemt de spits er dan maar bij. Net als de gedachte dat hij bij een deel van de Inter-fans nog iets goed te maken heeft. De harde kern van de topclub liet al blijken Lukaku niet zomaar zijn "verraad" van een jaar geleden te vergeven.

 

Sportief staan de sterren wel gunstig. Trainer Simone Inzaghi is altijd al een believer in Big Rom geweest. Straks moet de spits het absolute speerpunt van zijn ambitieuze ploeg worden. Klaar om goals te scoren, erop gebrand om voor de tweede keer de Scudetto te winnen.

 

Ook de Rode Duivels zullen het met het WK in zicht graag zien gebeuren.