"Inter-Lukaku: ci siamo": doorbraak in terugkeer van Romelu Lukaku naar Inter

Wisselt Romelu Lukaku Londen weer in voor Milaan?

Er gaat geen dag voorbij of Romelu Lukaku (29) siert de pagina's van La Gazzetta dello Sport. Inter probeert de Rode Duivel los te weken bij Chelsea en volgens de Italiaanse sportkrant zal het verkeerslicht binnenkort van oranje naar groen springen.

"Arriva Lukaku" en "Inter-Lukaku: ci siamo": La Gazzetta dello Sport laat er weinig tot geen twijfel meer over bestaan. Romelu Lukaku keert terug naar de club waarmee hij in 2021 landskampioen werd.

 

Lukaku verkaste vorige zomer voor 115 miljoen euro naar Chelsea, de club van zijn (jongens)hart, de jeugdliefde die hij toch nog eens een herkansing wilde geven.

 

Maar voor Lukaku werd het uiteindelijk geen blij weerzien en heimwee drijft hem weer in de armen van Inter.

 

Chelsea houdt het been niet langer stijf, maar wil wel boter bij de vis. En daar knelt het schoentje, want Inter botst op zijn financiële limieten. Net daardoor had het Lukaku vorige zomer ook verkocht. 

Het was de eerste keer dat alle hoofdrolspelers op hetzelfde moment op het veld stonden.

La Gazzetta dello Sport over de belangrijke meeting van gisteren

Maar volgens La Gazzetta dello Sport is er gisteren een belangrijke stap gezet. "Inter en Chelsea hebben voor het eerst plaatsgenomen aan dezelfde tafel, zij het digitaal", schrijft de roze krant.

 

"In de videoconferentie werd fase 2 aangesneden, de meest delicate. Inter werd vertegenwoordigd door CEO Beppe Marotta, Lukaku door advocaat Sebastien Ledure en Chelsea door de nieuwe eigenaar Todd Boehly."

 

"Het was de eerste keer dat alle hoofdrolspelers op hetzelfde moment op het veld stonden", knipoogt La Gazzetta. 

 

Al zal er uiteraard nog stevig onderhandeld moeten worden over het prijskaartje. "Inter wil Lukaku eerst huren voor 5 miljoen euro en zou het aanbod willen verhogen tot 10 miljoen euro, maar Chelsea rekent op een hoger bedrag: 15 miljoen euro."

 

Er wordt aangenomen dat de topclubs elkaar ergens onderweg zullen kruisen, al dan niet met een andere Inter-speler als pasmunt. 

 

Een echte soap zou het evenwel niet mogen worden, want Inter en Lukaku hebben baat bij een afronding voor het eind van deze maand. Dan zouden de partijen nog kunnen profiteren van het gunstige Italiaanse belastingsregime (dat vanaf 1 juli minder aantrekkelijk wordt).