Ga naar de inhoud

Roland Garros

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Rafael Nadal speelde zonder gevoel in zijn linkervoet: "Wimbledon? Enkel als mijn lichaam er klaar voor is"

 zo 5 juni 2022 22:14
Rafael Nadal heeft ondanks zijn 22e grandslamzege kopzorgen.

Rafael Nadal beleefde opnieuw een triomftocht op het gravel van Roland Garros, maar toch heeft de 36-jarige Spanjaard kopzorgen. Hij kon enkel met injecties de pijn in zijn linkervoet verdragen. "Zo kan ik niet en wil ik niet voortspelen."

In zijn dankwoord in het Court Philippe Chatrier na zijn 14e overwinning op Roland Garros beloofde Rafael Nadal dat hij ging vechten om zijn carrière te verlengen. Maar de pijn in zijn linkervoet geeft hem meer dan alleen kopzorgen.

 

De Spanjaard lijdt in zijn linkervoet aan de ziekte van Müller-Weiss, een zeldzame en complexe voetafwijking. Hij wil een oplossing voor de pijn. "Zoals ik al eerder heb gezegd, in de huidige omstandigheden, kan ik niet en wil ik niet voortspelen", klonk het op de persconferentie.

 

Voor elke wedstrijd in Parijs kreeg Nadal een inspuiting om de pijn in zijn voet te onderdrukken. "Enkel dankzij die injecties was ik in staat om hier te spelen. Door de injecties werden de zenuwen in mijn linkervoet onderdrukt."

 

"Ik speelde zonder pijn, maar ook zonder gevoel in mijn voet. Een beetje zoals je een verdoving krijgt bij de tandarts. Enkel zo heb ik kunnen spelen. Dat kan een keer de oplossing zijn, maar dat is geen oplossing op langere termijn."

Wimbledon is niet het toernooi dat je wil missen. Maar ik doe enkel mee aan Wimbledon als mijn lichaam er klaar voor is.

Rafael Nadal

Nu volgt voor Nadal een race tegen de tijd om Wimbledon te halen. "Wimbledon is niet het toernooi dat je wil missen", zei de Spanjaard, die in 2008 en 2010 Wimbledon won. "Maar ik doe enkel mee aan Wimbledon als mijn lichaam er klaar voor is."


"Wimbledon is altijd een prioriteit voor mij, dus als ik met ontstekingsremmers kan spelen, dan zal ik het doen. Maar als ik voor elke wedstrijd een injectie moet krijgen... Ik wil mezelf niet in zo'n positie zetten." Wimbledon begint op 27 juni.


Volgende week start Nadal met een nieuwe behandeling om te proberen de pijn in zijn voet permanent te onderdrukken. "Als het lukt, dan ga ik door. Als het niet lukt, dan wordt het een ander verhaal."


Het andere verhaal is wellicht een risicovolle operatie. "Een operatie die me geen garanties biedt om mijn carrière op het hoogste niveau voort te zetten en waarvan ik lang zal moeten herstellen, dat is een risico. Ik wil het stap voor stap aanpakken, zoals ik al mijn hele carrière heb gedaan."

Gerelateerd: