Ga naar de inhoud

Roland Garros

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Rafael Nadal na slijtageslag tegen Novak Djokovic: "Een magische nacht"

 wo 1 juni 2022 07:17
Rafael Nadal
Rafael Nadal

Rafael Nadal heeft zich na een episch gevecht met Novak Djokovic bij de laatste vier geschaard op Roland Garros. De Spanjaard was uiteraard in de wolken, maar klaagde ook over het nachtwerk in Parijs na een wedstrijd die pas na 1 uur 's nachts afgelopen was.

"Een magische nacht." Zo omschreef Rafael Nadal de clash met Novak Djokovic. "Ik had niet verwacht dat ik dit niveau zou halen. Dit is een emotioneel moment voor mij. Ik bedank de supporters voor de steun die ik hier altijd krijg."

Met 13 eindzeges is Nadal de recordkampioen in Parijs. "Iedereen weet hoe belangrijk het voor mij is om hier te spelen. Roland Garrros is het belangrijkste toernooi van mijn carrière."

"Het was een heel zware wedstrijd. Novak Djokovic is een van de beste spelers in de geschiedenis en het is altijd een grote uitdaging om tegen hem te spelen. Je moet vanaf het eerste tot het laatste punt je allerbeste tennis bovenhalen."

Dat laatste punt viel pas om 1.15 uur en daar wilde Nadal toch nog wel wat over kwijt. "Dat is te laat, zonder twijfel. Oké, ik heb nu 2 dagen rust, maar als je ziet wat er met Zverev gebeurde in Madrid (die stond tot 5.20 uur op de baan en moest 13 uur later weer aan de bak, red), dat is een groot probleem."

"Ik begrijp natuurlijk de financiële kant van de zaak. TV-zenders leggen veel geld op tafel. Maar een match op gravel die 5 sets kan duren en pas om 21 uur van start gaat: dat is te laat."

Rafael Nadal
Rafael Nadal

Djokovic: "Ik heb mijn best gedaan, maar Nadal was beter"

Terwijl Rafael Nadal nog een kans heeft om op Roland Garros zijn 22e grandslamtitel binnen te halen, blijft de teller van Novak Djokovic dus voorlopig steken op 20. De nummer 1 van de wereld moest na afloop van het duel met Nadal toegeven dat de Spanjaard de zege verdiend had.

"Ik weet dat ik beter kan, maar ik heb mijn best gedaan. Ik ben wel trots dat ik ben blijven vechten tot de laatste snik", aldus Djokovic.

"Nadal was vandaag beter. Hij stond er op de belangrijke momenten en kon zijn niveau zelfs nog wat opkrikken. Ik heb mijn kansen gehad, maar ik heb ze niet afgemaakt. Het was een gevecht van meer dan 4 uur. Ik moet deze nederlaag aanvaarden."

"Rafa heeft getoond waarom hij een groot kampioen is. Mentaal was hij ijzersterk en hij verdient lof voor de manier waarop hij het afgemaakt heeft. Hij heeft de zege zonder meer verdiend."

Ook Djokovic kwam nog terug op het nachtwerk in Parijs. "Die avondsessies starten te laat", vond de Serviër. "Het zijn de tv-zenders die daarover beslissen. Zij betalen, dus zij bepalen. Dat is nu eenmaal de wereld waarin we leven."

Novak Djokovic
Novak Djokovic
Gerelateerd: