Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Pechvogel Zverev scheurt meerdere ligamenten in rechtervoet: "Zoeken naar snelle manier om te herstellen"

 za 4 juni 2022 19:23
Zverev liep in zijn halve finale tegen Nadal een stevige blessure op.

De halve finale op Roland Garros tussen Alexander Zverev (ATP-3) en Rafael Nadal (ATP-5) is gisteren op een dramatische manier tot een einde gekomen. De 25-jarige Duitser verzwikte zijn enkel en moest de strijd staken. Via Instagram liet Zverev ondertussen al weten dat hij verschillende ligamenten in zijn rechtervoet gescheurd heeft

"Ik vlieg maandag naar Duitsland om verdere onderzoeken te laten verrichten en om uit te maken wat de beste en snelste manier is om te herstellen", luidde de boodschap van Zverev op Instagram. Verder bedankte hij "iedereen ter wereld voor de lieve berichten".

 

Kort na de wedstrijd tegen Nadal reageerde de Duitser al een eerste keer met een videoboodschap: "Het was een heel moeilijk moment vandaag voor mij op de court. Uiteraard was het een fantastische match tot er gebeurde wat er gebeurde. Het lijkt erop dat ik een heel ernstige blessure heb. Maar het medische team en de dokters zijn het nog aan het bekijken", gaf Zverev aan.


De enkelblessure zet ook meteen een groot vraagteken achter zijn deelname aan Wimbledon, dat op 27 juni van start gaat. Een bittere pil om te slikken voor de Duitser, al wenste hij Nadal toch nog het beste toe in de finale.

"Ik wil Rafa uiteraard proficiat wensen. Het is een ongelofelijke prestatie, een veertiende finale, en hopelijk kan hij het afmaken en nog meer geschiedenis schrijven", sloot de pechvogel af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: