Ga naar de inhoud

Ligt de toekomst van Toby Alderweireld in België? "Het is geen geheim dat ik graag in Antwerpen ben"

 wo 1 juni 2022 18:21

Toby Alderweireld (33) heeft veel zin in het vierluik dat eraan komt met de Rode Duivels. De centrale verdediger toont wel begrip voor jongens die met minder zin naar Tubeke zijn afgezakt. Over zijn toekomst is nog niets beslist. "Ik heb nog een contract voor 2 jaar in Qatar, maar in voetbal kan het snel gaan."

"Kunnen herbronnen"

In tegenstelling tot heel wat andere Rode Duivels heeft Toby Alderweireld wel al wat vakantie achter de rug. Hij speelde eind april zijn laatste wedstrijd van het seizoen met zijn Qatarese club Al-Duhail. Hoe voelt de ervaren centrale verdediger zich? "Goed eigenlijk, ik heb wat kunnen herbronnen."

 

"Ik ben altijd blij om in Antwerpen te vertoeven en ben helemaal klaar voor vrijdag."

 

Niet iedereen is even gemotiveerd om er nog wat van te maken in de Nations League. Alderweireld heeft begrip voor spelers als Kevin De Bruyne, die niet veel zin had in de wedstrijden met de Duivels. "Ik heb ook 7 jaar in de Premier League gespeeld en het programma is er heel druk. Ik begrijp dus wel dat sommige spelers op twee gedachten hinken."

 

"Maar als je in de Nations League als eerste eindigt in je groep, kan je nog een mooie eindronde spelen. De honger in de groep is er zeker nog, dat voel ik op training. We gaan vrijdag gewoon knallen."

 

"Het helpt ook dat de eerste wedstrijd tegen Nederland is. Ik ben al 14 jaar Rode Duivel en heb er nog maar twee keer tegen gespeeld. Ik kijk er wel naar uit. Het is een derby in een vol huis en het wordt volgens mij een mooie wedstrijd. In 2012 was de wedstrijd tegen Nederland ook het startschot voor deze generatie. Het is aan ons om vrijdag opnieuw te winnen."

Ik heb ook 7 jaar in de Premier League gespeeld en het programma is er heel druk. Ik begrijp dus wel dat sommige spelers op twee gedachten hinken.

Toby Alderweireld

"Nog twee jaar contract in Qatar"

Een onvermijdelijke vraag: wat brengt de toekomst voor Toby Alderweireld? "Ik heb nog twee jaar contract in Qatar", houdt hij de boot eerst af. 

 

"Maar iedereen weet dat ik graag in Antwerpen ben, dat moet ik niet onder stoelen of banken steken. In het voetbal kan alles snel gaan. We zien wel, maar voorlopig ga ik gewoon nog twee jaar in Qatar voetballen."

 

Van een transfer naar Antwerp is dus nog geen sprake. "Voorlopig is nog niets officieel", laat hij al wat meer in zijn kaarten kijken.

 

"Een transfer doe je ook niet enkel voor jezelf, er zijn verschillende factoren die belangrijk zijn. Ik ben oud en ervaren genoeg om te weten wat ik moet doen om mijn niveau vast te houden. We zien wel wat de toekomst brengt."

 

Wil Alderweireld ook nog twee jaar Rode Duivel blijven? "Ik ben nog fit genoeg en bekijk het van toernooi tot toernooi. Als ik kan brengen wat ik nu breng, dan blijf ik zeker doorgaan."

Een transfer doe je niet enkel voor jezelf, er zijn verschillende factoren die belangrijk zijn.

Toby Alderweireld

Het interview met Toby Alderweireld:

Gerelateerd: